Belangrijke overwinning Holland Mineraal

HAARLO – De driebandenspelers van het Lochemse Holland Mineraal hebben zondagmiddag een belangrijke maar tevens meer dan verdiende overwinning behaald op Dekker Keukens uit Utrecht. In eigen huis werd de nummer vijf van de ranglijst, die vorige week landskampioen A1 Biljarts nog met 8-0 had verslagen, met een 6-2 nederlaag huiswaarts gestuurd De overwinning kreeg na twee gespeelde wedstrijden al gestalte door winst van Anno de Kleine en Jelle Pijl die respectievelijk te sterk waren voor John Tijssens en Jef Philipoom.

De Kleine keek na veertien beurten nog wel tegen een 19-22 achterstand aan, maar kwam via een serie van zes caramboles in de negentiende beurt aan de goede kan van de score en stond de winst niet meer af. Met een slotserie van vier caramboles in de 31ste beurt bleef de winst in Lochem.

Tijssens bleef op 42 caramboles staan. Op de andere tafel groeide Pijl weer naar grote hoogten en stond na veertien beurten al op een 42-15 voorsprong. Voor de resterende acht caramboles had de Hengeloër echter eveneens veertien beurten nodig, waardoor de Belg Philipoom nog terug kon komen tot 34 caramboles. Murat Nacir Coklu dacht zijn partij tegen de Duitser Martin Horn na dertien beurten al binnen te hebben, het stond toen 25-18, maar in het tweede deel van de partij lukte niets meer bij de Turkse kopman, terwijl zijn tegenstander langzaam maar zeker dichterbij kwam en in de 20ste  zelfs langszij kwam en het heft definitief in handen nam en de wedstrijd uiteindelijk in stijl besloot door in de 27ste beurt een slotserie van zes caramboles te produceren.

Coklu kwam niet verder dan 35 caramboles. Op de andere tafel ging de strijd tussen Steffan Galla en Gerwin Valentijn aanvankelijk gelijk op, maar Galla besliste de wedstrijd bij de stand 35-35 na 22 beurten uiteindelijk in zijn voordeel door series van acht caramboles in de 23ste beurt en een slotserie van zeven caramboles in de 26ste beurt. De St. Willibrorder Valentijn kwam zeven caramboles te kort voor een remise. “Deze overwinning was voor ons heel belangrijk, want daardoor houden we aansluiting met de sub-top en met de wedstrijd van komende zondag voor de boeg tegen Martens Cleaning hebben we vandaag goede zaken gedaan.

8-0 was natuurlijk mooier geweest, maar Coklu kreeg in het tweede deel geen grip meer op het spel van zijn tegenstander, waardoor hij verdiend verloor”, aldus captain Ronny Hazewinkel na afloop.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven