Driehonderdste overwinning Ceulemans

HAARLO – De driebandenspelers van Holland Mineraal en Martens Cleaning uit Kapelle hebben zondagmiddag de punten gebroederlijk gedeeld. In een redelijk gevuld zalencentrum Bousema in Lochem werd het uiteindelijk 4-4. Na de eerste twee partijen stond er een tussenstand van 2-2 op het scorebord door overwinningen van Jelle Pijl op Kay de Zwart en van Jens van Dam die Anno de Kleine nipt de baas was. Pijl had van zijn tegenstander De Zwart geen enkel gevaar te duchten. Halverwege leidde de Hengeloër na zeventien beurten met 25-14 en uiteindelijk won hij de wedstrijd na 42 beurten met 50-29.

Op de andere tafel keek De Kleine in zijn wedstrijd tegen Van Dam constant tegen een achterstand aan, die in de elfde beurt maar liefst 9 caramboles bedroeg (15-24). In de 28ste beurt kwam hij bij de stand 34-34 voor het eerst langszij en vanaf dat moment ontspon zich een gevecht om de zege. Na 35 beurten nam De Kleine een 48-47 voorsprong, maar Van Dam reageerde attent met een serie van drie caramboles. In de nabeurt kwam de man uit Helmond niet verder dan één carambole.

In de laatste twee partijen zag het talrijk opgekomen publiek weer een subliem spelende Murat Nacir Coklu tegen Martin Spoormans. Ging de strijd na zes beurten nog gelijk op, maar toen de Turkse kopman achtereenvolgens series van 6, 9, 0 en 6 caramboles produceerde was het gebeurd met het verweer van de Belg. Na vijftien beurten won Coklu de wedstrijd. Spoormans stond toen nog maar op 25 caramboles. Coklu behaalde een moyenne van 3,333.

Op de andere tafel liet Raymond Ceulemans maar weer eens zien dat met hem, ondanks zijn 75 jaar, niet te spotten valt. Zijn tegenstander Steffan Galla, die vorige week nog een prima wedstrijd speelde tegen Gerwin Valentijn, kwam er nu gewoon niet aan te pas. Met de regelmaat van de klok verzamelde Ceulemans de nodige caramboles en nam in de veertiende en vijftiende beurt definitief afstand van zijn Duitse tegenstander met series van vijf en acht caramboles. Zonder enige vorm van tegenstand liep hij verder uit en won onbedreigd met 33-50 in 34 beurten. Deze overwinning betekende de zoveelste mijlpaal in de geschiedenis van de levende biljartlegende Ceulemans, want het betekende zijn driehonderdste overwinning in de ere divisie driebanden in Nederland.

Captain Ronny Hazewinkel was na afloop niet echt tevreden met het behaalde punt. “Hier hadden we moeten winnen en dan hadden we weer aansluiting gehad met de sub-kopgroep. Het verlies Van Anno de Kleine was misschien niet nodig geweest, maar vooral het spel van Steffan Galla viel mij vandaag tegen met een moyenne van onder de 1.000”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven