Driehonderdste overwinning Ceulemans

Door Redactie op 28-10-2012

HAARLO – De driebandenspelers van Holland Mineraal en Martens Cleaning uit Kapelle hebben zondagmiddag de punten gebroederlijk gedeeld. In een redelijk gevuld zalencentrum Bousema in Lochem werd het uiteindelijk 4-4. Na de eerste twee partijen stond er een tussenstand van 2-2 op het scorebord door overwinningen van Jelle Pijl op Kay de Zwart en van Jens van Dam die Anno de Kleine nipt de baas was. Pijl had van zijn tegenstander De Zwart geen enkel gevaar te duchten. Halverwege leidde de Hengeloër na zeventien beurten met 25-14 en uiteindelijk won hij de wedstrijd na 42 beurten met 50-29.

Op de andere tafel keek De Kleine in zijn wedstrijd tegen Van Dam constant tegen een achterstand aan, die in de elfde beurt maar liefst 9 caramboles bedroeg (15-24). In de 28ste beurt kwam hij bij de stand 34-34 voor het eerst langszij en vanaf dat moment ontspon zich een gevecht om de zege. Na 35 beurten nam De Kleine een 48-47 voorsprong, maar Van Dam reageerde attent met een serie van drie caramboles. In de nabeurt kwam de man uit Helmond niet verder dan één carambole.

In de laatste twee partijen zag het talrijk opgekomen publiek weer een subliem spelende Murat Nacir Coklu tegen Martin Spoormans. Ging de strijd na zes beurten nog gelijk op, maar toen de Turkse kopman achtereenvolgens series van 6, 9, 0 en 6 caramboles produceerde was het gebeurd met het verweer van de Belg. Na vijftien beurten won Coklu de wedstrijd. Spoormans stond toen nog maar op 25 caramboles. Coklu behaalde een moyenne van 3,333.

Op de andere tafel liet Raymond Ceulemans maar weer eens zien dat met hem, ondanks zijn 75 jaar, niet te spotten valt. Zijn tegenstander Steffan Galla, die vorige week nog een prima wedstrijd speelde tegen Gerwin Valentijn, kwam er nu gewoon niet aan te pas. Met de regelmaat van de klok verzamelde Ceulemans de nodige caramboles en nam in de veertiende en vijftiende beurt definitief afstand van zijn Duitse tegenstander met series van vijf en acht caramboles. Zonder enige vorm van tegenstand liep hij verder uit en won onbedreigd met 33-50 in 34 beurten. Deze overwinning betekende de zoveelste mijlpaal in de geschiedenis van de levende biljartlegende Ceulemans, want het betekende zijn driehonderdste overwinning in de ere divisie driebanden in Nederland.

Captain Ronny Hazewinkel was na afloop niet echt tevreden met het behaalde punt. “Hier hadden we moeten winnen en dan hadden we weer aansluiting gehad met de sub-kopgroep. Het verlies Van Anno de Kleine was misschien niet nodig geweest, maar vooral het spel van Steffan Galla viel mij vandaag tegen met een moyenne van onder de 1.000”.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->