Dynamo-teams nemen de punten mee

Door Redactie op 28-10-2012

NEEDE – Zowel de heren als de dames van Dynamo Neede traden afgelopen zaterdag aan in Aalten. Dames 1 streed met mededebutant BOVO, terwijl de heren de degens kruisten met de tweede uitgave van BOVO. De dames vochten zich in de eerste set terug na een fikse achterstand en wisten de set met sterk verdedigingswerk alsnog met 23-25 te pakken. De tweede set was er van het fanatisme aan Dynamo-kant weinig meer te bespeuren :  BOVO liep makkelijk weg en pakte de set simpel met 25-14. In de derde rondgang, trainer/coach Alfred Oonk had wat taktische omzettingen doorgevoerd, liep het weer wat beter bij de needse equipe.

Met name de passing werd beter verzorgd, waardoor er meer variatie in de aanval ontstond : met 23-25 was de set een prooi voor Dynamo. In de daaropvolgende set liep de spelverdeelster van de thuisklub een enkelblessure op. Aanvankelijk leek ze de strijd te moeten staken, maar na een lange behandeling kon ze toch verder. Het voorval bracht Dynamo ietwat van haar stuk, getuige de 25-19 setwinst voor de thuisploeg. Een vijfde set moet uitmaken wie zich de winnaar van deze spannende wedstrijd mocht gaan noemen. Dynamo startte furieus en bij 5-8 werd er gewisseld van speelhelft. Solide side-outspel was genoeg om de voorsprong van drie punten over de streep te trekken : 12-15 setwinst.

Een knappe overwinning, die de dames op een mooie 7de plek deed belanden. Komende zaterdag is het derde team vvan Set Up uit Ootmarsum de tegenstander in sporthal ’t Spilbroek. De heren troffen hekkesluiter BOVO 2. Op voorhand een goede tegenstander om de kater van vorige week, verlies in Barchem, weg te spoelen. Dat leek ook te gaan lukken :  met gretig spel werd de eerste set nog overtuigend met 21-25 gewonnen. Daarna was de koek even op :  veel onnodige fouten brachten de Aaltenaren terug in de wedstrijd en het duurde tot ver in de derde set voordat de needse ploeg het ritme weer gevonden had. De sets gingen echter verloren ( 25-17, 25-21 ) maar het geloof was er weer.

Enkele wissels moesten de winst in de wedstrijd alsnog in needs voordeel doen uitvallen, hetgeen ook lukte. De  vierde rondgang was een stabiele 21-25 overwinning en de beslissende vijfde set speelde er maar één ploeg : met 7-15 werd tussen de koploper en de rode-lantaarn-drager duidelijk.

Komende zaterdag speelt Dynamo in de eigen sporthal ’t Spilbroek een heuse kraker tegen naaste achtervolger WEVOC uit Westervoort.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->