Eerste puntverlies HCR Prinsen/Urlive.tv

HAARLO – Na vier gewonnen wedstrijden in de eerste divisie driebanden, moest HCR Prinsen/Urlive.tv uit Haarlo afgelopen zaterdag in Bergeijk genoegen nemen met een remise tegen Burgmans Biljarts. In de eerste sessie trof Carsten Lässig het niet, dat Rutger Elshof namens de thuisclub uitstekend uit de startblokken kwam. De Duitser stond na zes beurten tegen een 14-7 achterstand aan te kijken en vanaf dat moment speelde hij een verloren een wedstrijd. Via 26-14 en 36-19 ging de zege na 36 beurten met 45-28 naar Elshof.

Op de andere tafel vertrok Raymund Swertz namens de gasten tegen Wim van Dijck als een speer. Na negen beurten had hij al 4-19 voorsprong en bouwde die snel uit naar een 4-29 voorsprong in de twaalfde beurt. Daarna stokte de productie machine bij Swertz en kon Van Dijck nog iets terug doen, maar na 45 beurten en met de stand van 36-45 ging de winst naar de Limburger. In het tweede deel begon Markus Galla voor de koploper niet goed. Hij had na tien beurten slechts één carambole gemaakt, terwijl zijn tegenstander, Marco Janssen, de twintig al was gepasseerd. Galla probeerde via een serie van negen caramboles nog wel iets terug te doen, maar de achterstand was te groot.

Na 27 beurten ging de zege terecht naar Janssen. Galla bleef op 23 caramboles steken. Dave van Geel en Rik van Beers, de beide kopmannen, begonnen moeizaam. Na 12 beurten stond het slechts 10-10. Bij de stand 21-20 na 19 beurten maakte Dave van Geel een serie van tien caramboles maar Van Beers kwam in de slotfase nog terug tot 40-42.

Van Geel maakte toen de partij met een serie van drie caramboles en aangezien Van Beers de nabeurt miste, sleepte Van Geel, die deze dag ook de honneurs voor captain Michel van Silfhout waarnam, een remise uit het vuur tegen een sterk spelende thuisclub. Burgmans Biljarts speelde met een moyenne van 1.160. Het team moyenne van HCR Prinsen/Urlive.tv was 0.986.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven