Etikon gedeeld eerste na dubbele winst

Door Redactie op 21-10-2012

HAARLO – Landskampioen Etikon heeft afgelopen zaterdag in Marienberg goede zaken gedaan in de ere divisie van de Topteamcompetitie door twee klinkende 6-0  overwinningen op respectievelijk gastheer TS Metals/Zandweerd en het toen nog ongeslagen BCA uit Arnhem. In de eerste wedstrijd van deze dag speelde het team van captain Bennie Deegens tegen TS Metals/Zandweerd en nam al snel een 2-0 voorsprong door de overwinning in het anker kader 47/2 van Henri Tilleman op Koen Workel.

De Drontenaar versloeg zijn tegenstander, geboren in Goor, in drie beurten met 200-29. Op de andere tafel had Patrick Niessen in het anker kader 71-2 veel moeite om Dennis Timmers de baas te blijven. Uiteindelijk won de Belg de wedstrijd na zeven beurten door onder andere een serie van 102 caramboles. Timmers bleef op 122 steken. In een spannende wedstrijd werd de derde wedstrijd, het bandstoten, gewonnen door Jean-Paul de Bruijn. Hij versloeg de Zuid-Limburger Dave van Geel na tien beurten met 100-86.

In de tweede wedstrijd won de ploeg uit Haarlo vrij gemakkelijk van het nog ongeslagen BCA uit Arnhem. Henri Tilleman liet Martijn Egbers geen schijn van kans, 200-20 in zes beurten met een hoogste serie van 117 caramboles en ook Patrick Niessen ontdeed zich al vrij snel van zijn landgenoot Ronny Mathijssen door een eenvoudige en regelmatige 150-41 overwinning in zes beurten. Jean-Paul de Bruijn had in het bandstoten geen kind aan René Gerrits. De Zeeuw won zijn partij in vier beurten en toen stond zijn tegenstander op slechts vier caramboles.

Door deze overwinningen en het verlies van De Graafschap Biljarts in Doetinchem, 4-2, tegen Biljartkeu.nl/De Veemarkt, staat Etikon nu gedeeld eerste samen met de ploeg uit Doetinchen en de ploeg uit Rumpt. Het eerste team van De Wellse Vaert staat op twee punten achterstand vierde. Op zaterdag 3 november speelt Etikon thuis tegen zowel Biljartkeu.nl/De Veemarkt als De Wellse Vaert 1.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->