FC Eibergen en trainer Leppink uit elkaar

 EIBERGEN – FC Eibergen neemt na dit seizoen afscheid van Arno Leppink, die trainer is van het eerste zondagteam. Dat hebben beide partijen in goed overleg met elkaar besloten. Reden is dat de Eibergse club vanaf volgend seizoen de focus gaat leggen op het zondagvoetbal. Sinds de fusie in 2006 van zondagvereniging Sportclub Eibergen en zaterdagvereniging SSSE neemt men met twee eerste teams aan de competitie deel. Onlangs werd tijdens de ledenvergadering besloten, dat vanaf het seizoen 2013-2014 de nadruk komt te liggen op het zondagvoetbal.

Vanaf dat moment zullen er op zondag twee prestatieteams actief zijn en op zaterdag één. Dit zaterdagteam zal gefaciliteerd worden op het niveau van het tweede zondagteam. De talentvolle jeugd wordt voortaan zo veel mogelijk gestimuleerd om voor de zondagafdeling te kiezen. Derhalve zal er volgend seizoen een vernieuwd eerste zondagteam binnen de lijnen komen. De trainer van dit elftal zal tevens als algemeen hoofdtrainer gaan fungeren en komt daardoor in hiërarchie boven de trainer van het eerste zaterdagteam te staan.

Om met een schone lei met deze ploeg te beginnen, zijn FC Eibergen en Leppink het met elkaar eens dat het beter voor de club is om een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen, zodat hij zo objectief mogelijk aan de slag kan. Leppink en FC Eibergen hebben drie seizoenen lang bijzonder succesvol samengewerkt.

In zijn eerste seizoen eindigde de Enschedeër met zijn team op de vierde plaats van de vierde klasse C, vorig jaar werd het kampioenschap behaald. Momenteel staat de ploeg op een positie in de middenmoot van de derde klasse C.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven