FC Eibergen tegen Neede eindigd met 1-1

EIBERGEN – Lange tijd leek het er op dat dé Berkellandderby tussen FC Eibergen en Sportclub Neede in een bloedeloze 0-0 stand zou eindigen. Totdat de gasten in de slotfase 0-1 scoorden en het Eibergse kamp de moed bijna in de schoenen zakte. Maar pal voor tijd zorgde Jarno Meijer toch nog voor gerechtigheid: 1-1. Zoals meestal het geval is was ook deze keer goed voetbal ver te zoeken bij het treffen tussen de beide aartsrivalen. Er gebeurde bijzonder weinig op het veld en het in groten getale opgekomen publiek was al lang blij dat het droog bleef en het zonnetje zich zelfs af en toe liet zien.

Eén grove overtreding van Neede in de beginfase uitgezonderd, was het ook nog eens een vrij tam potje. Eibergen was vooral voor rust in technisch opzicht de betere ploeg en had voortdurend het initiatief. De bezoekers leken het allemaal wel best te vinden en trokken zich steeds ver terug. Voorin was Neede al helemaal niet gevaarlijk, maar ook de thuisclub dwong nauwelijks iets af.

De ploeg van trainer Arno Leppink kwam tot welgeteld vier doelpogingen, de ploeg van trainer Clemens Extercate tot twee. De beste kans was in de 45e minuut voor Tim Oortwijn. Na een goede actie op links kwam hij tot vlak bij het Needse doel, maar hij zag zijn schot op het laatste moment door een verdediger geblokkeerd. Eibergen had overigens de pech dat de talentvolle aanvaller Niels Weeink na ruim twintig minuten spelen al geblesseerd het veld moest verlaten.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld enigszins. De Needenaren kropen meer uit hun schulp en probeerden nadrukkelijker het Eibergse doel te vinden. Toch kwam ook daar niet veel uit voort. Pas in de 66e minuut moest doelman Dylan Bijlsma handelend optreden na een goed schot van Duco Lodewijk.

Geleidelijk kwam de strijd weer meer in evenwicht. In de 75e minuut zag de Eibergse spits Ruben te Molder zijn schot op de vuisten van Neede-goalie Jeroen Vergeer belanden. Op dat moment hadden veel toeschouwers zich al verzoend met een doelpuntloze remise. Maar in de 83e minuut werd er vrij onverwacht toch gescoord. Een lange uittrap van Vergeer kwam uiteindelijk bij Niels de Vries terecht die ongehinderd kon doorlopen en Bijlsma kansloos liet: 0-1.

Of dat verdiend was is vers twee, maar andermaal leek Eibergen de punten aan de zwart-witten te moeten laten. Een paar minuten voor tijd schoot invaller Coen Groot Kormelinck nog net naast. In blessuretijd gebeurde dan toch nog waar eigenlijk niemand meer op had gerekend. Een hoekschop van Stein Vrieze werd in eerste instantie nog door Vergeer weggewerkt, maar in de rebound was Jarno Meijer met het hoofd succesvol: 1-1.

Hoewel Eibergen over de hele wedstrijd wat meer initiatief toonde, was dit al met al toch een terechte uitslag waar beide partijen mee konden leven.