Gerrit Arendshorst wint kraaiwedstrijd

NEEDE – Zondagmorgen 14 oktober was het weer een vrolijk gekraai in het gebouw van de speeltuinvereniging aan de Bergstraat te Neede. De NPV-Neede hield er haar jaarlijkse hanenkraai wedstrijd. Vijftig hanen streden om de H. Mol Wisselbokaal. De hanen van de Berkellandse deelnemers streden tevens om de Berkelland bokaal. Zestien hanen kraaiden helemaal niet maar de overige hanen kraaiden tijdens het kwartier van de wedstrijd maar liefst 718 keer.

De Hollandse krielhaan van Gerrit Arendshorst uit Neede kraaide 43 keer en werd daarmee zowel winnaar van de H. Mol wisselbokaal als de Berkelland bokaal. Wethouder Fred Mulkens van Berkelland reikte de prijzen uit en sprak zijn waardering uit voor de deelnemers en de organisatie van dit unieke gebeuren.

De winnaars van de hoofdprijzen zijn: 1 Gerrit Arendshorst uit Neede met een Hollandse krielhaan: 43 keer. 2 Herman Reimert uit Goor met een Twentse krielhaan: 40 keer. 3 Wim Vaarhorst uit Hengevelde met een Twentse krielhaan: 39 keer.

4 t/m 7: Jan Krooshof uit Neede met een Hollandse krielhaan, Herman Reimert uit Goor met een Twentse krielhaan, Gerard Temmink uit Raalte met een Hollandse krielhaan en Jo van Randwijk uit Ugchelen met een Antwerpse baardkrielhaan: allen 37 keer.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven