Grenzen open tijdens noodweer-oefening

tn_dsc09915NEEDE – Het komt zelden voor dat brandweer Berkelland en Twente met elkaar oefenen of tegelijkertijd in worden gezet bij een echt incident. Woensdagavond werd er een grote grensoverschrijdende oefening gehouden op camping Den Blanken. Naast de brandweer werden ook politiemensen en ambulancemedewerkers uit beide regio’s ingezet. De oefening is volgens oefenleider Gerrit Hagens erg belangrijk omdat dit de integrale- en operationele samenwerking versterkt. ”Incidenten houden niet op bij de grens.”

Nu worden korpsen uit Twente heel weinig ingezet in Berkelland (en anders om). Maar volgens brandweer Twente komt daar verandering in. De grenzen gaan open. “We kijken nu op de kaart wie het snelste bij een incident is. We gaan dus meer samenwerken. Dat komt tevens door de veranderingen binnen de brandweer. Er komen minder meldkamers.” Tijdens de oefening waren brandweer Borculo, Neede, Haaksbergen en Diepenheim aanwezig.

Er werd een weeralarm met noodweer nagebootst (grip 2 en 3). Op de camping werd een groot oefenterrein opgezet (zie foto’s en film). Vijftien lotusslachtoffer uit Goor zaten bekneld in een auto, caravan of lagen onder een boom. Brandweermensen moesten de mensen bevrijden.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3118]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven