HCR Prinsen/Urliv.tv sterk in Doetinchem

HAARLO – Het eerste team van HCR Prinsen/Urlive.tv heeft ook haar derde wedstrijd in de eerste divisie van de driebanden competitie in winst weten om te zetten. In Doetinchem werd het sterke Berendhaus Groep/Horeca, afgelopen nog spelend in de ere divisie, met 3-5 verslagen. Halverwege keek het team van captain Michel van Silfhout nog tegen een 3-1 achterstand aan.

Carsten Lässig moest zich in de slotfase toch gewonnen geven tegen Wim Vredeveldt, die na een bliksem start met een serie van negen caramboles, via 23-23 halverwege, de wedstrijd na 47 beurten met 45-35 in zijn voordeel wist te beslissen. Op de andere tafel speelde Van Silfhout tegen Renë Dericks. Na een voorzichtige start van beide spelers, kreeg de captain van de Haarlose formatie een licht overwicht en had bij de stand 39-44 mogelijkheden om de partij in zijn voordeel te beslissen.

Dericks profiteerde van enkele gemiste kansjes en maakte de partij na 63 beurten uit. Michel van Silfhout verzilverde daarna de nabeurt. In het tweede deel van deze wedstrijd stelden Markus Galla en Dave van Geel tegen respectievelijk Stefan Hetzel en Thorsten Frings de winst veilig door prima overwinningen. Van Geel deed dat in 26 beurten met onder andere een serie van vijftien caramboles, terwijl zijn Duitse tegenstander niet verder kwam dan 28 caramboles.

In het Duitse onderonsje was de man van de gasten duidelijk de betere en besliste na 41 beurten de wedstrijd met 29-45. “Al met al een prachtig resultaat van het team en met zes punten uit drie wedstrijden staan we samen met BC Capelle/TMS nog zonder puntverlies als eerste en tweede, en uitgerekend dit team maakt volgende week zondag haar opwachting in Haarlo”, aldus captain Michel van Silfhout.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven