Kids bouwen gigantisch blad-kunstwerk

tn_blad-1EIBERGEN – De gemeente Berkelland hoeft het blad aan de Kruiskamplaan en de omgeving van de Maasstukke niet meer op te ruimen. De straat is sinds zondagmiddag brandschoon! Hoe dat komt? Een grote groep kinderen uit de straat is op dit moment bezig met de bouw van een groot blad-kunstwerk (bunker of burcht). Alle bladeren in de straat zijn bij elkaar geharkt voor de bouw van het kunstwerk. De kids waren afgelopen zondag (28 oktober) in de weer met harken, sneeuwschuivers, en skelters met aanhangers om het blad te verzamelen (zie foto’s en video).

Veel buurtbewoners genieten van de werkzaamheden in de straat. ”Dit is toch prachtig. Ze zijn de hele herfstvakantie al bezig om de straat bladvrij te maken. De gemeente mag ze wel in het zonnetje zetten”, lacht een bewoner die op straat staat te kijken. Laag voor laag wordt de bunker opgebouwd. Naast blad komt er af en toe ook een laagje zand tussen de bladeren om te zorgen dat het kunstwerk stevig blijft.

Ouders kijken op een afstandje toe hoe hun kinderen aan het werk zijn. ”Dit heb ik nog nooit gezien in de straat. Als er sneeuw ligt dan zie ik wel allerlei bouwwerken.” De kinderen hopen dat de gemeente het bouwwerk laat staan.

Wilt u het kunstwerk aankomende dagen bewonderen? Hij staat op de hoek Kruiskamplaan met de Maasstukke.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3176]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven