Leerlingen in actie tijdens kunstproject

RUURLO – Voor het 6e achtereenvolgende jaar stelt Kunstkring Ruurlo de leerlingen van groep 7 van de Ruurlose basisscholen in de gelegenheid aan een kunstproject mee te doen. Als thema voor het project Kunst-in-de-Kinderschoenen is dit jaar gekozen voor primitieve kunst. Dit wordt ook wel tribale kunst genoemd, verwijzend naar de oorsprong van deze kunstvormen toen de mensheid nog in stammen leefde. Al vanaf het begin van de mensheid zijn mensen overal in de wereld bezig geweest zichzelf en hun omgeving te versieren.

Nadat de leerlingen op school informatie over primitieve kunst hebben gekregen maken ze in twee ochtenden een kunstwerkje, zoals een masker, een dromenvanger, een zandschildering of ze beschilderen een doek in de stijl van de Aboriginals. Dit gebeurt onder begeleiding van vrijwilligers van de vereniging KunstKring Ruurlo in het Ruurlose Kulturhus. Cultuurwethouder Fred Mulkens is dit jaar één van de vrijwilligers.

Tijdens de opening van de tentoonstelling verleden jaar was hij zo enthousiast dat hij spontaan aanbood twee dagdelen mee te werken. Het project loopt van 22 oktober – 16 november. Er doen in totaal 146 kinderen aan mee. Daarna worden de kunstwerken in de ruimte van de KunstKring in het Kulturhus tentoongesteld.

Op 23 november om 15:00 uur wordt de tentoonstelling geopend door burgemeester Hein Bloemen. Daarna zijn de werkstukken nog een week lang te bewonderen in de ruimte van de KunstKring.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven