Needse volleyballers verliezen in Barchem

NEEDE – De herenvolleyballers van Dynamo liepen afgelopen weekeinde tegen een onverwachte nederlaag aan. Het verplaatste duel tegen BVC 73 werd met 3 – 1 verloren en dat was, gezien de stand op de ranglijst, verrassend te noemen. In de eerste set ontwikkelde zich een razendspannende set. Het verschil was nooit meer dan twee punten en uiteindelijk bleek de thuisploeg over de beste zenuwen te beschikken : 29-27.

De brigade uit Neede was daardoor toch iets uit het veld geslagen:  het had moeite zich te herpakken liep in de tweede set achter de feiten aan. Niet zozeer het goede spel van de thuisploeg, maar meer de hoge foutenlast van de gasten maakte dat de winst in de tweede set naar de thuisploeg ging : 25 – 18. In de derde set was het alle hens aan dek voor Dynamo en lange tijd leek het erop, dat de wedstrijd gekanteld zou kunnen worden. Er werd iets meer gretigheid aan de dag gelegd en een kleine voorsprong was daardoor snel verdiend. Maar de thuisploeg herstelde zich en voerde de druk op de koploper op.

Daar bleek de ploeg afgelopen zaterdag niet tegen bestand : 25-20. De vierde episode leverde de ploeg uit Neede nog wel een punt op, 21-25, waardoor men niet puntloos naar Neede af hoefde te reizen.

Maar meer dan een schrale troost was dat punt niet : een kollektieve off-day van de ploeg die komend weekeinde in Aalten – als BOVO 2 de tegenstander zal zijn – weggevolleybald zal moeten worden.