Schuurman BZC wint 1e thuiswedstrijd

BORCULO – Na een klein half jaar speelde het eerste herenteam van Schuurman BZC zijn eerste thuiswedstrijd in zwembad het Timpke in Borculo in de landelijke hoofdklasse. Tegenstander was ZPB H&L Productions uit Barendrecht. BZC speelde voor het laatst thuis in mei van dit jaar: de derde finale wedstrijd (gewonnen) om het landskampioenschap.

ZPB heeft dit seizoen een verjonging doorgevoerd na het vertrek van een aantal spelers, oa. vertrok keeper Clement Stegman naar Straatsburg in Frankrijk. Onder aanvoering van oud-Oranje aanvoerder Matthijs de Bruin en Mike van Duinen (ex-Zian) startten de Barendrechters in Borculo. Echter, na een sterke 1e periode van de Achterhoekers keek het team al tegen een 6-1 achterstand aan.

In de tweede periode zakte Schuurman BZC wat terug met de overwinning in het achterhoofd. Echter, in het tweede deel van de wedstrijd speelde BZC de wedstrijd gemakkelijk uit naar een ruime overwinning. Volgende week wacht de Berkellanders het topduel in Utrecht tegen lijstaanvoerder UZSC in Utrecht. UZSC voert de ranglijst in de hoofdklasse, maar heeft één wedstrijd meer gespeeld.

Opmerkelijk is dat de teams elkaar op 17 november weer treffen in Utrecht voor de Beker.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven