Schuurman BZC wint tweede wedstrijd

BORCULO – De mannen van Schuurman BZC hebben, na de 6-5 winst van vorige week op Waspo98 Hannover, zaterdagavond 6 oktober ook de tweede Champions League wedstrijd weten te winnen. In Nijverdal werd de Georgische kampioen Ligamus Tbilisi met 13-10 verslagen. Met deze twee overwinningen komt de doelstelling van de Borculoërs, plaatsing bij de eerste 4 teams van de poule, aardig dichtbij. Na een stroef begin in de eerste periode, waarin het team van trainer-coach Zeno Reuten, Tiblisi te gemakkelijk een tegendoelpunt toelieten, werd dat in de tweede periode goed rechtgezet.

Na een 2-3 achterstand, werd het in de 2e periode onder leiding van aanvoerder Otto Frikk, hij werd topscoorder met 5 doelpunten, 8-5 voor de Borculoërs. De Georgiërs kwamen direct na de pauze nog wel terug tot 8-7, maar verder liet BZC ze niet komen. De derde periode eindigde in 10-7, weer met drie doelpunten uitloop.  Twee doelpunten van opnieuw Otto Frikk en Lars Reuten zorgden ervoor dat in de vierde periode de marge met een eindstand van 13-10 op drie doelpunten bleef.

Zeno Reuten was na afloop van de door naar schatting 350 supporters bekeken wedstrijd een tevreden man. “We hebben met uitzondering van de eerste periode de wedstrijd gedisciplineerd en gecontroleerd weten uit te spelen. “Je zag dat Tbilisi veel wisselde, wat aangeeft dat ze het niet konden volhouden” Daarvan hebben wij gebruik weten te maken”.

Over 2 weken, op zaterdag 20 oktober, speelt de Achterhoekse ploeg in Athene tegen Vouliagmenie NC. Op woensdag 14 november om 20.30 uur spelen de Borculoërs in Nijverdal tegen het Russische Spartak Volgograd. Twee wedstrijden waar het team volgens Reuten vrijuit kan spelen. “Zij zijn sterker dan wij. We moeten in die wedstrijden gewoon ons goede spel spelen en ons focussen op de laatste uitwedstrijden tegen Hannover en Tbilisi”

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven