Teleurstelling voor Holland Mineraal

HAARLO – De driebanden spelers van het Lochemse Holland Mineraal hebben in Hoeven een teleurstellende remise gespeeld tegen de nummer voorlaatst, FDV Jacoby/Schuler Cues, die na vijf wedstrijden slechts één punt had vergaard. De winstpartijen kwamen op naam van Anno de Kleine en kopman Murat Naci Coklu. De Kleine speelde tegen Jeffrey van Nijnatten en had geen enkele moeite om zijn tegenstander na 45 beurten met 35-50 te verslaan.

De Turkse kopman had de grootste moeite met Davy van Havere, die halverwege op een ruime 27-18 voorsprong stond door middel van onder andere een serie van negen caramboles. Door in zes beurten dertig caramboles te scoren door onder meer achtereenvolgens series te produceren van 6, 7, 6 en nog eens 6 caramboles, trok hij uiteindelijk toch aan het langste eind na 22 beurten en stelde zo één punt veilig.

Verlies viel er namelijk al in de eerste ronde te noteren voor Jelle Pijl die na 41 beurten de eer moest laten aan de beste biljartster, Therese Klompenhouwer. De Hengeloër kwam niet verder dan 39 caramboles, wat een moyenne betekende van 0.951. In de tweede ronde was er ook verlies voor Steffan Galla. Ondanks een serie van acht caramboles van de Duitser kwam hij in zijn partij tegen Steven van Acker na 50 beurten niet verder dan 46 caramboles. Ook Galla kwam daardoor uit op een moyenne van onder de 1.000, 0.920. “Achteraf moeten we blij zijn met dit punt, want gelet op de tussenstand bij de beide kopmannen, hadden we zomaar met lege handen kunnen staan”, aldus een teleurgestelde captain Ronny Hazewinkel.

Komende zondag 21 oktober speelt Holland Mineraal thuis tegen Dekker Keukens, dat verrassend landskampioen A1 Biljarts in Utrecht met 8-0 de baas was. Na verwachting zal hetzelfde viertal, Horn, Valentijn, Tijssens en Philipoom hun opwachting gaan maken. Ook Holland Mineraal speelt in dezelfde samenstelling als tegen FDV Jacoby/Schuler Cues.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven