Uitstekende zaken voor FC Eibergen

EIBERGEN – In Arnhem-noord deed het eerste zondagteam van FC Eibergen uitstekende zaken door VDZ voor eigen publiek op kunstgras met overtuigende cijfers te verslaan: 1-4. Met deze uitslag mocht VDZ uiteindelijk nog de handen dichtknijpen. De Eibergenaren maakten hierdoor een enorme sprong op de ranglijst en staan nu op de vierde plaats, één positie lager en met één punt minder dan Sportclub Neede dat volgende week op bezoek komt op De Bijenkamp.

De ploeg van Arno Leppink had tegen VDZ een behoorlijke ziekenboeg. De coach moest daarom de nodige aanpassingen doen aan zijn basisteam. Desondanks beleefden de gasten een heerlijke middag in de aangename herfstzon. Dit onder het toeziend oog van de vele meegereisde Eibergse supporters.

In de beginfase wees overigens nog niets in die richting, Het was VDZ dat al na vijf minuten op voorsprong kwam. De Eibergse formatie moest duidelijk wennen aan de speelwijze van de beweeglijke en fysieke Arnhemmers en werd enigszins overrompeld. VDZ kwam op fortuinlijke wijze vanuit een corner aan de openingstreffer. Een poging om een inzet van Frank Westen weg te werken werd geblokt en belandde vervolgens pardoes in het doel.

FC Eibergen hield het hoofd echter koel en dat resulteerde al in de tiende minuut in de gelijkmaker. Een scherpe voorzet van Stein Vrieze werd met het hoofd geschampt door Jurre van Ruth, waardoor de bal keurig bij de tweede paal binnen sloeg.

Gaandeweg kwam er steeds meer vertrouwen in de Eibergse ploeg en het technische surplus resulteerde uiteindelijk in een voorsprong. Na enkele minuten onafgebroken balbezit en een aanval over talloze schijven was het Maarten Teutelink die met een prachtige steekbal met de buitenkant van de voet Vrieze voor de keeper zette. Deze werd in de mangel genomen door twee VDZ-verdedigers, waarna de leidsman richting de stip wees. Een (rode) kaart bleef echter achterwege. De strafschop werd onhoudbaar binnen geschoten door aanvoerder Teutelink.

In de tweede helft was FC Eibergen heer en meester. De Arnhemse ploeg bezondigde zich meer en meer aan onbehoorlijk spel, terwijl de Eibergenaren door de vijandelijke linies sneden als een warm mes door de boter. Teutelink scoorde andermaal, deze keer via een magistrale vrije trap die onhoudbaar in de kruising belandde.

Na deze 1-3 kreeg de ploeg vleugels en was het enige kleine kritiekpunt dat de score niet verder werd uitgebouwd. Er werden diverse kansen om zeep geholpen en tussendoor wist Teutelink vanuit een vrije trap zowel de paal als de lat te raken, maar op wonderbaarlijk wijze verdween de bal niet in het doel. Na een sterke actie van de goed spelende Niels Weeink was het de 17-jarige Ruben te Molder die in de 59e minuut al de genadeklap uitdeelde.

Kort na deze 1-4 moest VDZ met tien man verder, nadat een sp