Verlichtingscontrole bij Grooters geslaagd

tn_dsc00249EIBERGEN – Politie Berkelland, Veilig Verkeer Nederland en het Verkeershandhavingsteam Noord- en Oost-Gelderland hebben vrijdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur gezamenlijk een grote verlichtingscontrole gehouden langs de N18 in Eibergen. Achter garage Grooters werden heel wat voertuigen gecontroleerd. Wijkagent Hergert Menkhorst: “We zijn hier niet om een record aan bekeuringen uit te delen. De controle was publieksvriendelijk. Heel wat mensen konden ter plaatse hun verlichting laten repareren waardoor een bekeuring uit bleef.”

Medewerkers van autobedrijf Grooters en Vermeulen stonden klaar om de kapotte lampjes te vervangen. Naast de verlichtingscontrole moesten enkele bestuurders ook blazen (83 stuks). Niemand had teveel gedronken. Ook werden er diverse bekeuringen uitgedeeld. Bellen achter het stuur, niet dragen gorden, voeren mistlampen (2), fietsen zonder verlichting (2), niet tonen rijbewijs, brommer op fietspad.

Enkele bestuurders moeten binnenkort op het politiebureau verschijnen omdat ze onder andere hun rijbewijs niet konden tonen (3). Tijdens de grote controle werd er ook een radar controle gehouden bij Grand Plaza. De flitser telde 3690 passanten, waarvan 307 overtreders. De hoogste snelheid was 77 km (waar 50 mag).

Politie Berkelland en VVN gaan binnenkort meer controles houden in de gemeente. De controle bij Grooters was de eerste van dit jaar.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3149]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven