Zaalvoetballers FC Eibergen boeken winst

Door Redactie op 10-10-2012

EIBERGEN – Na de thuisnederlaag tegen koploper ZSW/DPN 2 is het eerste zaalvoetbalteam van FC Eibergen niet bij de pakken neer gaan zitten. Maandagavond werd in Lichtenvoorde LZV/Kuypers Hair & Welness 2 verslagen: 1-3. De beginfase was voor de thuisploeg die de bal goed rond liet gaan en enkele kansjes kreeg. Aan de andere kant schoot Jurre van Ruth na een mooie aanval het leer op de lat en kreeg ook Stein Vrieze enkele mogelijkheden.

Al met al een helft met weinig mogelijkheden, de ruststand was dan ook logisch: 0-0. In de tweede helft gingen beide teams op zoek naar de openingstreffer. LZV stuitte een aantal keren op de uitstekend keepende Davey Stokkers. Aan de andere kant waren er eveneens kansen, maar ook hier stond de doelman vaak op de goede plaats.

Na tien minuten spelen wipte Anton Wolterink de bal over het been van een tegenstander. Daarmee bereikte hij Vrieze, die zich geen moment bedacht en de bal uit de draai hoog in het doel schoot, 0-1. Enkele minuten later kreeg een speler van de thuisploeg geel en kon Eibergen op zoek naar een tweede treffer. In overtal kwamen de gasten echter niet verder dan een bal op de paal van Dave Visser. Met nog ruim tien minuten op de klok wist Visser met een mooie pass Vrieze te vinden, die de bal bij de tweede paal vrij kon intikken, 0-2. LZV moest daarna op zoek naar de aansluitingstreffer en deze kwam er door een van richting veranderd schot.

Twee minuten voor tijd kreeg LZV een overtalsituatie, doordat Vrieze te fel doorging en geel kreeg. Stokkers moest enkele keren optreden, maar de gastheren wisten niet te profiteren. Daarna werd de wedstrijd beslist door Robert Woeltjes. Hij onderschepte de bal en schoot van afstand de 1-3 eindstand op het scorebord. Na zes wedstrijden heeft FCE 15 punten behaald.

Dat geldt ook voor ZSW, maar dit team speelt vrijdag nog voor deze zesde speelronde. Maandag staat in de Pickerhal de kraker tegen FC Gonemo op het programma, aanvang: 20.00 uur. De ploeg uit Winterswijk heeft uit vijf duels 12 punten vergaard.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->