Zaalvoetballers FC Eibergen boeken winst

EIBERGEN – Na de thuisnederlaag tegen koploper ZSW/DPN 2 is het eerste zaalvoetbalteam van FC Eibergen niet bij de pakken neer gaan zitten. Maandagavond werd in Lichtenvoorde LZV/Kuypers Hair & Welness 2 verslagen: 1-3. De beginfase was voor de thuisploeg die de bal goed rond liet gaan en enkele kansjes kreeg. Aan de andere kant schoot Jurre van Ruth na een mooie aanval het leer op de lat en kreeg ook Stein Vrieze enkele mogelijkheden.

Al met al een helft met weinig mogelijkheden, de ruststand was dan ook logisch: 0-0. In de tweede helft gingen beide teams op zoek naar de openingstreffer. LZV stuitte een aantal keren op de uitstekend keepende Davey Stokkers. Aan de andere kant waren er eveneens kansen, maar ook hier stond de doelman vaak op de goede plaats.

Na tien minuten spelen wipte Anton Wolterink de bal over het been van een tegenstander. Daarmee bereikte hij Vrieze, die zich geen moment bedacht en de bal uit de draai hoog in het doel schoot, 0-1. Enkele minuten later kreeg een speler van de thuisploeg geel en kon Eibergen op zoek naar een tweede treffer. In overtal kwamen de gasten echter niet verder dan een bal op de paal van Dave Visser. Met nog ruim tien minuten op de klok wist Visser met een mooie pass Vrieze te vinden, die de bal bij de tweede paal vrij kon intikken, 0-2. LZV moest daarna op zoek naar de aansluitingstreffer en deze kwam er door een van richting veranderd schot.

Twee minuten voor tijd kreeg LZV een overtalsituatie, doordat Vrieze te fel doorging en geel kreeg. Stokkers moest enkele keren optreden, maar de gastheren wisten niet te profiteren. Daarna werd de wedstrijd beslist door Robert Woeltjes. Hij onderschepte de bal en schoot van afstand de 1-3 eindstand op het scorebord. Na zes wedstrijden heeft FCE 15 punten behaald.

Dat geldt ook voor ZSW, maar dit team speelt vrijdag nog voor deze zesde speelronde. Maandag staat in de Pickerhal de kraker tegen FC Gonemo op het programma, aanvang: 20.00 uur. De ploeg uit Winterswijk heeft uit vijf duels 12 punten vergaard.