Dames van Dynamo verliezen vijfsetter

NEEDE – De dames van Dynamo speelden afgelopen weekeinde thuis tegen het sterke en hooggeplaatste WEVO uit Weerselo. De eerste set maakte WEVO duidelijk dat het niet voor niets naar Neede was gekomen. Met fanatiek spel en een ijzersterke middenaanval werd de thuisploeg veelvuldig in de verdediging gedwongen. En hoewel de ploeg van trainer/coach Afred Oonk zich kranig weerde kon een 18-25 setwist voor de gasten niet worden voorkomen.

In de tweede set kreeg de thuisploeg wat meer vat op het spel van de gasten uit Weerselo :  verdediging stond het goed ( Martje Heijdeman liet een aantal fraaie reddingen zien ) en aanvallend wist Dynamo beter door te komen : 25 – 21. Set drie was weer voor de gasten ( 18 – 25 ) en ook in set vier leek WEVO op de winst af te stevenen.

Met 13 – 18 op het scorebord werd het spel echter stilgelegd vanwege wat onenigheid over de opslagvolgorde. Een lange praatsessie volgde en toen eindelijk de wedstrijd weer werd hervat, was het de thuisploeg die het beste met de ultralange time-out om wist te gaan. Het gaatje werd binnen de kortste keren gedicht en er ontstond een razend spannende eindfase, waarbij beide ploegen kansen hadden om de set binnen te slepen. Uiteindelijk was het Dynamo dat zich het slagvaardigst toonde en met 26 – 24 de set won.

En dus moest de vijfde set uitkomst brengen wie zich winnaar mocht gaan noemen. Het verschil in de set werd nooit meer dan twee punten en dit keer was WEVO het koelst en sloeg het op het eerste het beste matchpoint toe :  13  – 15. Verlies derhalve voor de thuisploeg, maar de twee punten tegen het hooggeplaatste WEVO werden toch als een kleine overwinning gezien.

Komend weekeinde gaan de dames van Dynamo op bezoek bij de tweede uitgave van Apollo uit Borne, om vervolgens op 1 december weer thuis te spelen tegen Esch Stars uit Vass