Drie zakkenrollers opgepakt in Ruurlo

RUURLO – De politie heeft op woensdag 24 oktober een drietal Roemenen aangehouden op verdenking van de diefstal van een portemonnee in Ruurlo. Na onderzoek bleek dat twee van de drie personen ook verdacht worden van nog twee diefstallen in Zelhem en Deventer, begin juni.

De politie hield op woensdag 24 oktober de twee mannen en een vrouw in een auto aan op verdenking van diefstal van een portemonnee. Zij konden aan de hand van getuigenverklaringen worden aangehouden maar hadden de portemonnee niet in hun bezit, waardoor de diefstal niet kon worden bewezen.

Na onderzoek bleek echter dat twee van hen, een 25-jarige vrouw en een 45-jarige man, gesignaleerd stonden voor meerdere vergelijkbare zaken elders in het land, onder andere in Zelhem en Deventer. In een aantal zaken zijn de verdachten op camerabeelden vastgelegd. Meestal ging het hierbij om diefstal van de portemonnee van oudere vrouwen. Voor deze zaken werden de man en vrouw voor verder onderzoek ingesloten. De derde verdachte is heengezonden.

De politie is bezig met het samenstellen van een dossier tegen het tweetal, waarin al deze zaken worden meegenomen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven