Dynamo-heren pakken weer volle winst

NEEDE – De volleyballers van Dynamo pakten afgelopen weekeinde de volle winst.  Tegen laagvlieger Orion 3 hadden de spilbroekbewoners het alleen in de derde set even lastig. In de eerste set werd al snel duidelijk waarom de gasten uit Doetinchem onderaan de ranglijst bungelen :  de thuisploeg dwong de gasten tot veel persoonlijke fouten, waardoor er al snel een ruime voorsprong te noteren viel ( 15 – 6 ), die werd doorgetrokken naar een 25-21 setwinst. In de tweede rondgang werd het verschil nog duidelijker. De service-druk van de thuisploeg nam wat toe, waardoor Orion nauwelijks tot aanvallen kwam.

De thuisploeg scoorde er echter wel lustig op los, zodat een duidelijke 25 – 15 eindstand ontstond. In set drie was het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde, totdat Dynamo wat slordig begon te worden. Orion pakte brutaal het initiatief en pakte zelfs een kleine voorsprong : 20 – 18. De ingevallen Jan Willem Kistemaker liet zien nog steeds van grote waarde te zijn en had met enkele fraaie score’ s over het midden een groot aandeel in de inhaalrace. Met 25 – 21 ging de set alsnog naar de thuisploeg.

In set vier was er van een wedstrijd geen sprake meer :  Orion had de moed opgegeven en Dynamo volleybalde zich makkelijk naar een 25 – 15 setwinst. De volle vijf punten dus én een sterke wedstrijd van “ jonkie “ Jorn Huijsman,  die de hele wedstrijd aan de bak mocht en liet zien – met name – in het achterveld van grote waarde te zijn, maar ook aan het net zijn geringe lengte knap kompenseerde met de nodige slimheid.

De komende twee weekeinden hebben de mannen uit Neede geen wedstrijden, waarna op zaterdag 1 december weer een thuiswedstrijd volgt. ” Buurman “ Gemini uit Borculo zal dan in sporthal ‘t Spilbroek de tegenstander zijn.