Etikon gaat opnieuw met winst naar huis

HAARLO – De biljarters van het Haarlose Etikon staan door de twee overwinningen afgelopen zaterdag op Osdorp-Biljartshop Leiden, 6-0, en op De Graafschap Biljarts, 5-1, alleen aan de leiding in de Topteamcompetitie Carambole van de KNBB. Vooral de overwinning op de ploeg uit Rumpt was van eminent belang, want in de eerste confrontatie verloor het team van Bennie Deegens met 2-4, waardoor beide teams met gelijk aantal punten aan de vijfde speelronde in Amsterdam begonnen. In het anker kader 47/2 versloeg Henry Tilleman de jonge Gert-Jan Veldhuizen met 200-34 in 4 beurten en produceerde onder andere een serie van 93 caramboles.

Patrick Niessen won eveneens in vier beurten met 150-121 van Martien van der Spoel. Beide spelers maakten series van 87 en 99 caramboles. Het enige verliespunt kwam op naam van Jean-Paul de Bruijn die na twee beurten wel als eerste finishte, maar Dave Christiani in de nabeurt middels een serie van 69 caramboles toch nog langszij zag komen. De Zeeuw zelf scoorde een serie van 76 caramboles. In de eerste ontmoeting had Etikon geen kind aan de thuisclub, Osdorp-Biljartshop Leiden, gehad. De beste prestatie kwam op naam van Henry Tilleman die in één beurt Germ Bot versloeg. Bot miste daarna de nabeurt en bleef op 0 caramboles staan.

Het 71/2 werd gemakkelijk door Patrick Niessen in zeven beurten gewonnen. Zijn tegenstander Wouter Heida kwam niet verder dan 68 caramboles. Hoogste serie van de Belg was 93 caramboles. Het bandstoten werd een prooi voor Jean-Paul de Bruijn die in vijf beurten met 100-14 te sterk was voor Georg Kenter.

“We hebben duidelijk revanche genomen voor de nederlaag in de eerste competitie ronde en gaan nu met een voorsprong van twee punten op de ploeg uit Rumpt aan de leiding en dat willen we ook graag zo houden”, aldus Bennie Deegens.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven