Etikon slaat eerste aanval op koppositie af

HAARLO – De biljarters van het Haarlose Etikon hebben zaterdag in eigen huis de eerste aanval op de koppositie van de Topteamcompetitie resoluut afgeslagen. In de eerste wedstrijd werd het Steenbergse De Weelse Vaert met 4-2 verslagen en later op de middag moest ook het Doetinchemse Biljartkeu.nl/De Veemarkt eraan geloven. In drie eenzijdige partijen won het team van captain Bennie Deegens de wedstrijd met 6-0. In de eerste wedstrijd wonnen zowel Patrick Niessen als Jean-Paul de Bruijn hun partij tegen respectievelijk Fabian Blondeel en Frédéric Caudron in één beurt. Niessen deed dat in het anker kader 71/2 en De Bruijn in het bandstoten.

Blondeel kwam helemaal niet tot scoren, hij miste zelfs de nabeurt, en Caudron kwam in de nabeurt niet verder dan negentien caramboles. Henri Tilleman moest in het anker kader 47/2 zijn meerdere erkennen in René Luijsterburg , ondanks een 126-89 voorsprong na drie beurten. In de vierde beurt maakte de Brabander de partij uit met een serie van 111 caramboles. In de nabeurt kwam de Drontenaar niet verder dan drie caramboles. In de tweede wedstrijd van Etikon was Tilleman veel beter op dreef tegen Raymund Swertz die de afgelopen jaren voor het tweede team in Haarlo uitkwam, Your Event Live.

Tilleman had voor zijn partij slechts drie beurten nodig en met respectievelijk series van 80, 18 en 102 caramboles behaalde hij de eindstreep. De Noord-Limburger maakt slechts vier caramboles. Op de andere tafel speelden ook twee oude bekenden tegen elkaar, Patrick Niessen en Michel van Silfhout. Niessen haalde na zes beurten de eindstreep met een hoogste serie van 66 caramboles in de vierde beurt. De man uit Dieren kwam maar moeilijk los, had na vier beurten slechts tien caramboles, maar strandde uiteindelijk op 97 caramboles met slotseries van 40 en 47 caramboles. Het bandstoten werd een regelmatige overwinning voor De Bruijn op de Duitser Ludger Havlik.

Hij maakte zijn partij weliswaar niet in één beurt uit maar met de regelmaat van de klok produceerde hij mooie punten en na zeven beurten was deze partij ook voorbij. Havlik kwam niet verder dan 53 caramboles. “Wij hebben in beide wedstrijden gedomineerd. Alleen jammer dat Henri Tilleman bij een gunstige stand een serie van 111 caramboles om de oren kreeg en deze tik in de nabeurt niet meer kon rechtzetten”, aldus een zeer voldane Bennie Deegens. De wedstrijd tussen De Weelse Vaert en Biljartkeu.nl/De Veemarkt eindigde onbeslist. Swertz won het 47/2 van Luijsterburg en Blondeel won in vier beurten van Van Silfhout. In het bandstoten stond Havlik in de zevende beurt tegen Caudron op een 90-41 voorsprong, maar de Belg gaf zich niet gewonnen en maakte de partij een beurt later uit met een serie van 59 caramboles. Havlik benutte de nabeurt door de benodigde tien caramboles te scoren en zo een verdiende remise uit het vuur te slepen.

Aangezien De Graafschap Biljarts uit Rumpt ook haar beide wedstrijden wist te winnen, staan beide teams  samen aan de leiding. Op 24 november ontmoeten beide teams elkaar  in Amsterdam voor de tweede keer dit seizoen. De eerste wedstrijd werd door De Graafschap Biljarts in Rumpt  met 4-2 gewonnen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven