Holland Mineraal kan TOVV.NL/MCR niet stoppen

HAARLO – Het is Holland Mineraal in eigen huis niet gelukt om koploper TOVV.NL/MCR een punt af te snoepen. Het team van Ronny Hazewinkel moest na vier aantrekkelijke partijen voor veel publiek met 2-6 de eer aan de ploeg uit Vlaardingen laten. Na twee gespeelde partijen waren de teams nog in evenwicht door overwinningen van Jelle Pijl op Dave Christiani en van Richard Bitalis namens de gasten op Stefan Spilleman.

In deze laatste partij had de Fransman na 17 beurten al een 9-30 voorsprong, maar had voor de laatste twintig caramboles toch nog 21 beurten nodig, waardoor Spilleman, dankzij een serie van zes caramboles in beurt 32 nog terug kon komen tot 34 caramboles. Op de andere tafel leek Pijl op een gemakkelijke overwinning af te stevenen, na 16 beurten stond de Hengeloër op een 26-17 voorsprong, maar Christiani kwam na 34 beurten bij de stand 41-41 toch langszij en vanaf dat moment ontspon zich een spannende slotfase waarbij Pijl de zenuwen en de spanning toch beter in bedwang had dan zijn tegenstander waardoor hij na 44 beurten met 50-44 de punten binnenhaalde.

De uiteindelijke beslissing viel in de laatste twee partijen, waarbij opnieuw bleek, dat zowel Eddy Merckx als Frans van Kuijk voor de ploeg uit Vlaardingen van onschatbare waarde zijn. Beiden moesten in de beginfase Stefan Galla en Anno de Kleine nog wel naast zich dulden, maar Merckx nam tegen de Duitser na dertien beurten definitief afstand met een serie van 9 caramboles en won ten slotte na 22 beurten met 32-50. Op de andere tafel stond Van Kuijk na 21 beurten op een riante 23-40 voorsprong, maar had toch moeite om de laatste tien caramboles bij elkaar te stoten.

De Kleine probeerde er nog van alles aan te doen om een remise uit het vuur te slepen door onder andere een serie van negen caramboles in de 29ste beurt, maar de winst ging toch naar Van Kuijk, die in dezelfde beurt de partij uitmaakte met een serie van vier caramboles. “We hebben goed gespeeld en gevochten voor wat we waard waren, maar de tegenstander was beter”, aldus Hazewinkel. “Met uitzondering van Stefan Spilleman hebben mijn spelers allemaal met een moyenne van boven de één gespeeld en zelfs Spilleman kwam nog tot 0,890”.

Door deze nederlaag blijft Holland Mineraal nog wel zesde met tien punten uit evenveel gespeelde wedstrijden. Komende zondag wacht in Zundert de wedstrijd tegen Snellen Recycling.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven