Internationale brandweeroefening succes

tn_dsc00565REKKEN – Post Eibergen en de brandweer uit Ammeloe hebben maandagavond gezamenlijk geoefend bij loonbedrijf Winkelhorst. De korpsen willen in de toekomst meer gaan samenwerken in het grensgebied. Oefeningen – zoals maandag – zijn dus nodig om elkaar beter te leren kennen en ervaringen en structuren uit te wisselen.

Postcommandant Martijn Boeijink: “Doel van de samenwerking is om bij incidenten tijd te winnen. Elke minuut telt bij de brandweer. In sommige gevallen is Feuerwehr Ammeloe sneller ter plaatse in delen van Rekken. Mensen en dieren worden dan sneller gered tijdens noodsituaties.”

De korpsen zijn al flink op elkaar ingespeeld. “We hebben al wat dingen uitgewisseld. Zoals koppelstukken voor de slangen, een portofoon, en een pager. Ook de politiek heeft zaken uitgewerkt en het tekenen van een overeenkomst is nu het enigste wat rest.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3199]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven