Kleindieren- en vogelshow in de Pickerhal

EIBERGEN – Op 24 en 25 november organiseren kanarie & exotenvereniging de Berkel en kleindiersportvereniging Nut & Sport in combinatie met hun vrienden van de ‘G.P.K.V.’ uit Groenlo hun jaarlijkse gezamenlijke wedstrijd. De wedstrijd met tentoonstelling wordt gehouden in sporthal de Pickerhal. Dit jaar is voor de Berkel een speciaal jaar, zij viert het 50-jarig jubileum en organiseert tevens de kringwedstrijd met zusterverenigingen uit Apeldoorn, Vorden, Zutphen en Ruurlo. Voor de leden is dit jaarlijks het hoogtepunt. Hier worden de kweekresultaten van het afgelopen kweekseizoen beoordeeld.

De leden van Nut & Sport en G.P.K.V. hebben 252 dieren ingezonden, waaronder konijnen, hoenders, krielen, sierduiven en watervogels. Dit is het hoogste aantal dieren in 3 jaar. Onder de inzenders zijn 3 jeugdleden.  Op  de kringwedstrijd van de Berkel zijn 582 vogels ingezonden, zijnde kleur- en postuurkanaries, tropische vogels, europese cultuurvogels en parkieten.

De dieren worden op vrijdag 23 november door diverse keurmeesters beoordeeld.  Vrijdagavond is er voor de inzenders de opening, waarbij de prijswinnaars bekend worden gemaakt.

Voor publiek is de tentoonstelling geopend op zaterdag 24 november van 10.00 tot 20.00 uur en zondag 25 november van 10.00 tot 17.00 uur. Tevens is er een zaalverloting en zijn er enkele stands aanwezig. Evenals vorig jaar zal de alom bekende knuffelbak met konijnen voor de kleintjesaanwezig zijn.

Voor de jeugd is er een kleurwedstrijd. Kleurplaten zijn tijdens de TT verkrijgbaar. Kortom een bezoekje aan deze tentoonstelling is zeker de moeite waard.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven