Laatste kwalificatiewedstrijd voor Odival

EIBERGEN – De derde en tevens laatste kwalificatiewedstrijd van het trampolinespringen voor teams werd gehouden in Ermelo in de Wethouder Balvers Sportzaal. De organisatie lag in handen van de Landelijke Commissie Trampoline Springen Afdeling District Oost. Het inspringen werd verzorgd door de organiserende vereniging Sparta Ermelo.

Er werd gesprongen in de C, D en E klasse door verenigingen uit geheel Gelderland. Het D team van Odival behaalde een 8e plaats met een totaalscore van 190.800 punten. Doordat het D team met drie springsters moest springen mochten er geen fouten worden gemaakt in de sprongseries door de springsters. Het is haast onmogelijk om met alle springsters foutloos te springen. Rachel Wegdam wist zich wel veel te verbeteren ten opzichte van de vorige wedstrijd in Ermelo.

In de vorige wedstrijd van Rachel behaalde ze 67.650 punten en in deze wedstrijd sprong Rachel naar een enorm totaal van 69.100 punten. Vooral haar keuze sprongseries waren goed met beide series van 23.600 punten, heel erg constant. Het E team van Odival behaalde een 5e plaats met een totaalscore van 190.800 punten. De springsters in dit team wisten allemaal hun normale niveau niet te halen. Wel werd er constant gesprongen door Anouk Maas en Marit ter Bogt. Een verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijden was deze keer niet haalbaar.

Door deze behaalde plaatsen in de drie kwalificatiewedstrijden hebben de beide teams zich niet geplaatst voor de finale. De trampolinespringsters van Odival moeten zich nu voorbereiden op de individuele wedstrijden die begin volgend jaar starten.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven