Remise: Holland Mineraal en A1 Biljarts

Door Redactie op 25-11-2012

HAARLO – De Gelderse derby in de ere divisie driebanden tussen A1 Biljarts en Holland Mineraal is zondag in Apeldoorn in een remise geëindigd. Na de eerset twee partijen stond er een 2-2 stand op het scorebord door een overwinning van Stefan Spilleman op Ady Wienk en een verliespartij van Fabian Blondeel tegen Ronny Brants. Spilleman keek in de dertiende beurt nog wel tegen een 14-18 achterstand aan, maar pakte toen het initiatief en had zelfs een 41-31 voorsprong op de captain van de thuisclub.

Wienk bracht in drie beurten de spanning echter terug, 41-42, maar het slot was toch voor de man van Holland Mineraal die met 50-47 in 52 beurten de punten binnenhaalde. Op de andere tafel keek Fabian Blondeel de gehele wedstrijd tegen een achterstand en had niets in te brengen tegen een goed spelende Ronny Brants. Via de tussenstanden 13-21 en 24-35 ging de winst na 43 beurten verdiend naar de speler van de thuisclub.

In het tweede deel van deze wedstrijd bleef de strijd tussen Jelle Pijl en Martien van der Spoel tot de veertiende beurt gelijk opgaan, 12-12, maar vanaf dat moment kreeg Van der Spoel steeds meer grip op de wedstrijd en sloot na 32 beurten de wedstrijd af met een 26-50 overwinning. Alle ogen waren wat Holland Mineraal betreft toen gericht op de verrichtingen van Anno de Kleine die in Henk Blauw Blomme een taaie tegenstander had. De Brabander stond halverwege nog wel op een 25-22 voorsprong, maar na 33 beurten was de Belg toch voorbij De Kleine gekomen, nam een 42-26 voorsprong en dacht de overwinning al binnen te hebben.

De kopman van Holland Mineraal dacht daar echter anders over en met een serie van 8 caramboles in de 38ste beurt besliste hij alsnog de wedstrijd in zijn voordeel en zorgde tevens voor een puntendeling. “Wij hadden natuurlijk revanche willen nemen voor de 0-8 thuisnederlaag aan het begin van dit seizoen, maar gelet op het vertoonde spel in de vier partijen is een remise een terechte uitslag”, aldus captain Ronny Hazewinkel na afloop.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->