Remise: Holland Mineraal en A1 Biljarts

HAARLO – De Gelderse derby in de ere divisie driebanden tussen A1 Biljarts en Holland Mineraal is zondag in Apeldoorn in een remise geëindigd. Na de eerset twee partijen stond er een 2-2 stand op het scorebord door een overwinning van Stefan Spilleman op Ady Wienk en een verliespartij van Fabian Blondeel tegen Ronny Brants. Spilleman keek in de dertiende beurt nog wel tegen een 14-18 achterstand aan, maar pakte toen het initiatief en had zelfs een 41-31 voorsprong op de captain van de thuisclub.

Wienk bracht in drie beurten de spanning echter terug, 41-42, maar het slot was toch voor de man van Holland Mineraal die met 50-47 in 52 beurten de punten binnenhaalde. Op de andere tafel keek Fabian Blondeel de gehele wedstrijd tegen een achterstand en had niets in te brengen tegen een goed spelende Ronny Brants. Via de tussenstanden 13-21 en 24-35 ging de winst na 43 beurten verdiend naar de speler van de thuisclub.

In het tweede deel van deze wedstrijd bleef de strijd tussen Jelle Pijl en Martien van der Spoel tot de veertiende beurt gelijk opgaan, 12-12, maar vanaf dat moment kreeg Van der Spoel steeds meer grip op de wedstrijd en sloot na 32 beurten de wedstrijd af met een 26-50 overwinning. Alle ogen waren wat Holland Mineraal betreft toen gericht op de verrichtingen van Anno de Kleine die in Henk Blauw Blomme een taaie tegenstander had. De Brabander stond halverwege nog wel op een 25-22 voorsprong, maar na 33 beurten was de Belg toch voorbij De Kleine gekomen, nam een 42-26 voorsprong en dacht de overwinning al binnen te hebben.

De kopman van Holland Mineraal dacht daar echter anders over en met een serie van 8 caramboles in de 38ste beurt besliste hij alsnog de wedstrijd in zijn voordeel en zorgde tevens voor een puntendeling. “Wij hadden natuurlijk revanche willen nemen voor de 0-8 thuisnederlaag aan het begin van dit seizoen, maar gelet op het vertoonde spel in de vier partijen is een remise een terechte uitslag”, aldus captain Ronny Hazewinkel na afloop.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven