RGV C1 & C2 door naar NK voor teams

RUURLO – Afgelopen zaterdag 10 november 2012 werd de derde en tevens laatste plaatsingswedstrijd trampoline springen district Oost gehouden. Deze wedstrijd vond plaats in Ermelo.

RGV nam weer deel met 5 teams: RGV C1: Lisanne Klein Brinke, Sandra Schaftenaar, Marleen Eggink, Tara van Heumen RGV C2: Pien Meulenveld, Marieke Winters, Yasmin Fisser, Fréderique Mackaay RGV D3: Kim Boekelder, Dion Otten, Lotte de Vrught, Koen Winkelhorst RGV D4: Juliet Nieuwenhuis, Anne de Vrught, Sterre Leussink RGV E5: Harris Pondes, Michelle van der Horst, Milou Stegers, Ruth Harmens

De spring(st)ers van RGV in de D & E klasse hebben afgelopen wedstrijden goed gepresteerd. Plaatsing zat er voor deze drie teams niet in. Het team RGV D3 kwam heel dicht in de buurt. Zij eindigden alle drie de wedstrijden op een 4e plaats en daarmee zijn zij in totaal ook 4e. De beste drie teams gingen er door in deze klasse. RGV D4 is eindigde op een 6e plaats. RGV E5 werd in totaal ook 6e. Beide C-teams maakte nog een kans op plaatsing voor het NK voor teams, dat gehouden wordt op zaterdag 8 december te Hoogezand. Maar dan moesten zij er wel voor zorgen dat zij deze wedstrijd boven KDO Apeldoorn zouden eindigen.

Het inspringen verliep alles behalve soepel, dus de verwachtingen waren niet heel hoog. Allebei de teams sprongen een zeer goede verplichte oefening (1e oefening). Dit is de oefening waar zij de afgelopen wedstrijden de punten lieten liggen. Ook de 2e ronde (keuze oefening) werd er heel goed gesprongen. Er was weer hoop. De laatste oefening verliep bij de springsters niet helemaal vlekkeloos, maar dit zelfde gold ook voor de teams van KDO en Sparta.

De vraag was of het goed genoeg zou zijn om de andere verenigingen voor te blijven. Dat was het zeker!! RGV C1 pakte goud en RGV C2 zilver. De springsters van RGV C1 eindigde in totaal ook op de 1e plaats en RGV C2 eindigde op een derde plaats. Beide teams zijn door naar het NK voor teams.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven