Schapen begrazen wederom Berkelpark

Schapen bij het gemeentehuis 184-BorderMakerBORCULO – Bij wijze van proef liepen er afgelopen zomer een kleine 60 schapen in het achterste gedeelte van het Berkelpark. Het ging om een proef om te kijken of deze ‘duurzame grasmaaier’ op een efficiënte manier kon bijdragen aan het onderhoud van het park. De proef bleek geslaagd.

Op dit moment zijn de schapen wederom ingezet in het park achter het nieuwe gemeentehuis. Nu wordt een ander gebied begraasd. Het gaat om een kleine 60 zogenaamde ‘skudde-schapen’. De begrazing wordt verzorgd door ‘O’hara begrazing’ uit Rekken. Natuurlijk beheer door grazers past bij het beheer van het Berkelpark.

Naast de kleine 60 grazers die ‘medewerking’ verlenen bij de ontwikkeling van het park, zijn er nog vele anderen die hun steentje bijdragen. Eerder plantten ruim 70 leerlingen van de Sint Jorisschool zo’n 1200 bomen en struiken in het Berkelpark. En het IVN-natuur- en milieueducatie heeft in het Berkelpark nog een ‘insectenhotel’ en een ‘kruidenspiraal’ gerealiseerd.

Ook bewoners hebben de afgelopen jaren meegedacht over de opzet van het nieuwe park.

[nggallery id=3259]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven