Schuurman BZC verliest in Nijverdal

BORCULO – Landskampioen Schuurman BZC heeft woensdagavond een goed staaltje waterpolo les gekregen van het Russische Spartak Volgograd. In Nijverdal eindigde de wedstrijd tussen beiden in een 5-14 nederlaag voor de Borculoërs. Het begin van de wedstrijd konden de Borculoërs goed bijblijven. Bij een 0-2 achterstand, wisten doelpunten van Matthijs Lucas en Lars Gottemaker een 2-2 stand op het bord te brengen. Peter Siewers wist later de 3-3 op het bord te brengen door een overtal goed te benutten.

Daarna liepen de Russen vrij gemakkelijk weg. Via een 3-5 periodestand na een kwart, wisten de Russische gasten via 3-7, 4-11 uiteindelijk de wedstrijd vrij eenvoudig met 5-14 te winnen.

Het betekent dat Schuurman BZC na vier speelrondes in de groepsfase de derde plek in groep A bezet. Over 2 weken, op woensdag 28 november, spelen de Borculoërs in Hongarije tegen ZF Eger met de Nederlander Willem Wouter Gerritse. Leider is nog altijd de Griekse kampioen Vouliagmeni NC, dat woensdag in eigen huis het ZF-Eger van Willem Wouter Gerritse met 11-8 opzij zette en zodoende de ongeslagen status wist te behouden. De Oranje-international kwam niet tot scoren voor zijn ploeg.

Het Duitse Waspo Hannover behaalde de eerste punten van dit seizoen door Ligamus Tbilisi met 7-5 te kloppen in een duel dat onderleiding stond van de Nederlandse scheidsrechter Henk Smit. Op woensdag 19 december volgt dan het thuisduel tegen ZF Eger. De wedstrijd in Nijverdal staat dan gepland om 20.30 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven