Schuurman BZC wint topduel in Utrecht

BORCULO – De heren van Schuurman BZC speelden in Utrecht het eerste topduel in de landelijke hoofdklasse. Inzet: de koppositie. Tegenstander  UZSC Utrecht stond aan bovenaan, maar het team van coach Robin van Galen heeft een wedstrijd meer gespeeld. De Achterhoekers speelden sterk in de eerste helft van de wedstrijd met name in de eerste periode. Dit leidde tot een ruststand van 6-3. Van Galen wist zijn team in de rust op te peppen en de mannen van Schuurman BZC speelden een tempo te laag, waardoor UZSC terug kwam in de wedstrijd. In het begin van de vierde periode werd het zelfs gelijk op 7-7.

Hierna zette de regerend landskampioen orde op zaken en bepaalde Schuurman BZC de eindstand op 7-10. Op zaterdag 17 november aanstaande om 20:30 uur wordt dezelfde wedstrijd gespeeld in Utrecht voor de beker (kwartfinale) en krijgt UZSC een herkansing.