Schuurman BZC wint weer van UZSC

BORCULO – De mannen van Schuurman BZC speelden afgelopen zaterdag evenals twee weken geleden weer tegen UZSC uit Utrecht, dat wordt gecoached door voormalig Olympisch bondscoach Robin van Galen. Deze keer troffen de teams elkaar voor de beker. Van Galen had zijn team tactisch goed geïnformeerd en geïnstrueerd.Zijn team had de hele wedstrijd zicht op de overwinning. De spelers van Schuurman BZC hadden een zwaar programma deze week. Ze speelden woensdag jl. nog het Champions League duel tegen Spartak Volgograd in Nijverdal.

Hierdoor was er vooraf al sprake van vermoeidheid en lichte blessures. Overigens, speelde het Achterhoekse team met veel passie en beleving. In de derde periode bracht, jeugdinternational Wicher Diallo, de stand van 10-7 op het scorebord, door een schitterend doelpunt te scoren vanaf zijn midvoor positie.

In de laatste periode werd het nog spannend, omdat UZSC nog wist terug te komen tot een stand van 9-11. Echter, een time out van Van Galen bood geen soulaas. Aanvoerder, Otto Frikk, ging voorop in de strijd, hij wist 5 keer het doel te vinden, waarvan tweemaal via een strafworp.

Schuurman BZC heeft zich nu geplaatst voor de “Final Four” bekerfinales in het weekeinde van 22 en 23 december. Deze wedstrijden worden gespeeld in Alphen aan den Rijn. Maandag 19/11 wordt hiervoor de loting verricht. Overige deelnemers aan het finaleweekeinde zijn: AZ&PC, Widex GZC Donk en Polar Bears.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven