Sportmodules Assink gaan goed van start

Door Redactie op 13-11-2012

EIBERGEN – Negentig leerlingen uit de 4T klassen van het Assink locatie Prins Bernhardstraat starten in november met een nieuw sportproject: Sportmodules 4T. De docenten lichamelijke opvoeding hebben samen met de Sport Federatie Berkelland dit nieuwe project ontwikkeld. De sportmodule is een extra sportmoment naast de reguliere lessen lichamelijke opvoeding. Het doel ervan is kennismaken met lokale sporten en sportverenigingen. Uit een aanbod van vijftien sporten kiezen de leerlingen er vier.

De sporten worden aangeboden op donderdagmiddag van november tot en met april. Elke sport 3 weken achter elkaar. Leerlingen krijgen zo de kans om meer diepgang te krijgen in de les van hun eigen sportkeuze. Sportverenigingen en sportorganisaties uit Eibergen worden nauw in dit project betrokken. Professionele trainers verzorgen de lessen om de leerlingen zoveel mogelijk uit te dagen. Volleybal vereniging Boemerang, gymnastiekvereniging Odival, TV de Mallumse Molen en FC Eibergen zijn de populairste sporten/verenigingen. Daarnaast is de sportkeuze survival in trek en kiezen veel leerlingen voor sportschool The Chariot.

Donderdag 8 november was de startmiddag met volleybal, zaalvoetbal, fitness en kickboksen. De leerlingen waren enorm gemotiveerd en deden erg hun best. De trainers hadden leuke lessen voorbereid. Leerlingen kregen eerst diverse techniekoefeningen aangeboden en aan het eind leuke spelsituaties. Er werd ruim anderhalf uur fanatiek gesport. Na de 1e middag volgen er nog 2 waar andere spelonderdelen worden getraind. Na 3 middagen hebben de leerlingen een heel goed beeld van wat de sport inhoudt en hoe er bij de verschillende clubs wordt getraind.

De sportmodules worden aangeboden op donderdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur. De meeste sporten vinden plaats in de Pickerhal. Bij enkele sportkeuzes krijgen de leerlingen ook les op locatie. Het Assink en Sport Federatie Berkelland zien dit jaar als een pilot jaar en mocht het project succesvol zijn kan het in de toekomst worden vervolgd en uitgebreid.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->