Sportmodules Assink gaan goed van start

EIBERGEN – Negentig leerlingen uit de 4T klassen van het Assink locatie Prins Bernhardstraat starten in november met een nieuw sportproject: Sportmodules 4T. De docenten lichamelijke opvoeding hebben samen met de Sport Federatie Berkelland dit nieuwe project ontwikkeld. De sportmodule is een extra sportmoment naast de reguliere lessen lichamelijke opvoeding. Het doel ervan is kennismaken met lokale sporten en sportverenigingen. Uit een aanbod van vijftien sporten kiezen de leerlingen er vier.

De sporten worden aangeboden op donderdagmiddag van november tot en met april. Elke sport 3 weken achter elkaar. Leerlingen krijgen zo de kans om meer diepgang te krijgen in de les van hun eigen sportkeuze. Sportverenigingen en sportorganisaties uit Eibergen worden nauw in dit project betrokken. Professionele trainers verzorgen de lessen om de leerlingen zoveel mogelijk uit te dagen. Volleybal vereniging Boemerang, gymnastiekvereniging Odival, TV de Mallumse Molen en FC Eibergen zijn de populairste sporten/verenigingen. Daarnaast is de sportkeuze survival in trek en kiezen veel leerlingen voor sportschool The Chariot.

Donderdag 8 november was de startmiddag met volleybal, zaalvoetbal, fitness en kickboksen. De leerlingen waren enorm gemotiveerd en deden erg hun best. De trainers hadden leuke lessen voorbereid. Leerlingen kregen eerst diverse techniekoefeningen aangeboden en aan het eind leuke spelsituaties. Er werd ruim anderhalf uur fanatiek gesport. Na de 1e middag volgen er nog 2 waar andere spelonderdelen worden getraind. Na 3 middagen hebben de leerlingen een heel goed beeld van wat de sport inhoudt en hoe er bij de verschillende clubs wordt getraind.

De sportmodules worden aangeboden op donderdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur. De meeste sporten vinden plaats in de Pickerhal. Bij enkele sportkeuzes krijgen de leerlingen ook les op locatie. Het Assink en Sport Federatie Berkelland zien dit jaar als een pilot jaar en mocht het project succesvol zijn kan het in de toekomst worden vervolgd en uitgebreid.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven