Studenten helpen een handje bij controle

agenten-goedBORCULO – Politie Berkelland en VVN hebben volgens eigen zeggen nog nooit zoveel hulp gehad tijdens een verlichtingscontrole. Afgelopen vrijdagmiddag en -avond (10 november) werd het bestaande team ondersteund door elf agenten in opleiding. De studenten – afkomstig van de politieacademie – mochten automobilisten staande houden en vervolgens de verlichting en papieren controleren. Ook moesten alle bestuurders meewerken aan een blaastest. ”In de toekomst gaan de studenten ons vaker ondersteunen bij controles. Er zijn recent twintig studenten in de Achterhoek geplaatst”, aldus wijkagent Eric Knol.

De publieksvriendelijke controle werd van 17.30 tot 20.15 uur gehouden bij autobedrijf Nico Bruggink. “In principe is dit een controle van Veilig Verkeer Nederland. Ze hebben ons gevraagd om dit op te zetten. Mensen die de zaak niet in orde hebben met betrekking tot verlichting krijgen de gelegenheid om dit hier te laten herstellen tegen kostprijs. Bestuurders die dat niet willen of kunnen krijgen een briefje mee om dit komende week op het bureau in Borculo te laten zien. En gebeurt dat alsnog niet dan wordt het omgezet in een bekeuring. Daar houdt het publieksvriendelijke dan een beetje op.”

”Op deze manier hopen we bij te dragen aan de verkeersveiligheid”, zegt de Borculose wijkagent. Veilig Verkeer Nederland deelde tijdens de controle een tas uit met informatie over de blauwe zone in Borculo.  Wilma Elshof: “We willen mensen erop attenderen dat er binnenkort strenger gecontroleerd wordt in het centrum van Borculo. Naast de informatie krijgen alle passanten ook een parkeerschijf.”

In totaal zijn er 316 motorvoertuigen gecontroleerd. Niemand had teveel gedronken. Zestien fietsers (van de dertig die gecontroleerd werden) hadden de verlichting niet op orde. Negen hebben hun verlichting laten repareren door fietsenmaker Hofstede. Zeven fietsers moeten volgende week hun fiets tonen op het politiebureau. Van de automobilisten hadden er vijftien de verlichting stuk. Er zijn twee bekeuringen uitgedeeld voor ondeugdelijke verlichting.

”Het was een geslaagde actie met voornamelijk positieve reacties van de gecontroleerden. Met dank aan VVN, Mazda Bruggink en rijwielhandel Hofstede” meldt Knol na afloop van de controle.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3212]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven