Terechte nederlaag Holland Mineraal

HAARLO – De driebandenspelers van Holland Minderaal hebben zondagmiddag in Zundert bij Snellen Recycling een terechte 7-1 nederlaag geleden. De Lochemse formatie keek na de eerste twee partijen al tegen een 4-0 achterstand aan door kansloze nederlagen van Stefan Spilleman en Jelle Pijl tegen respectievelijk Harrie van de Ven en Barry van Beers. Spilleman verloor in 28 beurten met 50-24 en Pijl verloor met 50-27 in 24 beurten. In het tweede deel ontspon zich met name tussen de beide kopmannen Roland Forthomme en Stefan Galla een boeiend gevecht.

De partij ging de gehele wedstrijd gelijk op en bij de stand 48-49 miste de Duitser op een haar na de vijftigste carambole en minimaal één matchpunt. De Belg Forthomme profiteerde direct om de nodige twee caramboles te maken en trok, omdat Galla niet de nabeurt had, de winst alsnog naar zich toe. Op de andere tafel leek Peter Ceulemans tegen Anno de Kleine op een grote overwinning af te stevenen. Ceulemans nam een voorsprong van 23-8 en zelfs van 40-20 en er leek geen vuiltje aan de lucht voor de jonge Belg.

De Kleine gaf zich echter niet gewonnen en toen Ceulemans uitging was De Kleine hem genaderd tot op twee caramboles. In de nabeurt verzilverde hij deze kans en redde alsnog de eer voor de ploeg van Ronny Hazewinkel.

“Wij hebben verdiend verloren en zoals zo vaker kon de thuisclub beter met het materiaal omgaan dan wij. Zij vertrokken als een speer en waren daarna bijna niet meer in te halen. Wij verliezen nu wel een beetje de aansluiting met de play off plaatsen, maar kunnen dat volgende week in Apeldoorn tegen A1 Biljarts goed maken en revanche nemen voor de nederlaag in eigen huis”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven