Anno bezorgt Holland Mineraal remise

HAARLO – Man of the Match zondagmiddag in Lochem tijdens de ere divisie driebandenwedstrijd tussen Holland Mineraal en v.d Broek Biljarts/Hanbat, was ongetwijfeld Helmondenaar Anno de Kleine. Hij won niet alleen zijn partij bij de stand 2-4 en bracht zijn team de verdiende remise, maar deed dat op indrukwekkende wijze door in de 28ste beurt bij de stand 24-32 in het voordeel van Won Kang een serie van 19 caramboles te maken en de wedstrijd definitief naar zich naar toe te trekken. Voor de resterende 7 caramboles had hij nog vier beurten nodig, maar de winst kwam geen moment meer in gevaar. De Koreaan die tot beurt 28 constant aan de leiding was geweest, kwam niet verder dan 37 caramboles.

Op de andere tafel ontspon zich in het begin gelijkopgaande wedstrijd tussen Jelle Pijl en Frans van Schaik, maar ook in deze wedstrijd bracht een grote serie de beslissing in de wedstrijd. Bij de stand 28-30 na 26 beurten plaatste de Amsterdammer een serie van negen caramboles, sloeg een gat van 11 punten en maakte de partij in de 33ste beurt met een serie van vijf caramboles af. Hengeloër Pijl bleef op 39 caramboles steken.
In de eerste twee partijen deze middag leed Fabian Blondeel tegen Dick van Uum een regelmatige nederlaag.

Na 23 beurten keek de Duitser tegen een 11-27 achterstand, krabbelde daarna nog wel iets van de achterstand af middels een serie vijf caramboles, maar Van Uum, die begon met een serie van zeven caramboles, liet zich de winst niet meer afpakken en finishte na 46 beurten met 36-50. Op de andere tafel trok Stefan Spilleman de stand in de wedstrijd in een goed gespeelde partij tegen Sander Jonen in de 55ste beurt weer gelijk, door onder andere in de 47ste  beurt een serie van zeven caramboles te maken, waardoor hij de stand op 40-31 bracht. Amsterdammer Jonen kwam uit op 41 caramboles.

Captain Ronny Hazewinkel was uiteraard blij met de remise, “want eigenlijk leek het halverwege de beide laatste partijen niet zo gunstig af te lopen voor ons, maar toen Anno de Kleine eindelijk de ballen naar zijn hand kon stellen had ik het er het volste vertrouwen in dat wij minimaal één punt in eigen huis zouden houden”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven