Anno bezorgt Holland Mineraal remise

Door Redactie op 17-12-2012

HAARLO – Man of the Match zondagmiddag in Lochem tijdens de ere divisie driebandenwedstrijd tussen Holland Mineraal en v.d Broek Biljarts/Hanbat, was ongetwijfeld Helmondenaar Anno de Kleine. Hij won niet alleen zijn partij bij de stand 2-4 en bracht zijn team de verdiende remise, maar deed dat op indrukwekkende wijze door in de 28ste beurt bij de stand 24-32 in het voordeel van Won Kang een serie van 19 caramboles te maken en de wedstrijd definitief naar zich naar toe te trekken. Voor de resterende 7 caramboles had hij nog vier beurten nodig, maar de winst kwam geen moment meer in gevaar. De Koreaan die tot beurt 28 constant aan de leiding was geweest, kwam niet verder dan 37 caramboles.

Op de andere tafel ontspon zich in het begin gelijkopgaande wedstrijd tussen Jelle Pijl en Frans van Schaik, maar ook in deze wedstrijd bracht een grote serie de beslissing in de wedstrijd. Bij de stand 28-30 na 26 beurten plaatste de Amsterdammer een serie van negen caramboles, sloeg een gat van 11 punten en maakte de partij in de 33ste beurt met een serie van vijf caramboles af. Hengeloër Pijl bleef op 39 caramboles steken.
In de eerste twee partijen deze middag leed Fabian Blondeel tegen Dick van Uum een regelmatige nederlaag.

Na 23 beurten keek de Duitser tegen een 11-27 achterstand, krabbelde daarna nog wel iets van de achterstand af middels een serie vijf caramboles, maar Van Uum, die begon met een serie van zeven caramboles, liet zich de winst niet meer afpakken en finishte na 46 beurten met 36-50. Op de andere tafel trok Stefan Spilleman de stand in de wedstrijd in een goed gespeelde partij tegen Sander Jonen in de 55ste beurt weer gelijk, door onder andere in de 47ste  beurt een serie van zeven caramboles te maken, waardoor hij de stand op 40-31 bracht. Amsterdammer Jonen kwam uit op 41 caramboles.

Captain Ronny Hazewinkel was uiteraard blij met de remise, “want eigenlijk leek het halverwege de beide laatste partijen niet zo gunstig af te lopen voor ons, maar toen Anno de Kleine eindelijk de ballen naar zijn hand kon stellen had ik het er het volste vertrouwen in dat wij minimaal één punt in eigen huis zouden houden”.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->