BC Picker Reds timmert weer aan de weg

Door Redactie op 06-12-2012

EIBERGEN – Na enkele jaren met tegenvallende resultaten, mede als gevolg van het teruglopende ledenbestand, draait het Heren 1 team van de BC Picker Reds in dit seizoen volop mee in de top van de competitie. De selectie kon worden versterkt met een enkele zeer ervaren nieuwe speler (Frank Molenveld, ex-Tonego Haaksbergen) terwijl ook een aantal eerder vanwege hun grote talent vertrokken oud-spelers terugkeerde (o.a. Sjoerd Miggelbrink, ex-Tonego Haaksbergen en Ronnie van Beest, ex-Duitsland).

De nieuwe inbreng is door playing-coach Thijs de Groot  ingepast in het bestaande team, met sterkhouder Michel Breitkopf als frequente topscorer en waarbij zowel de routiniers (o.a. Kevin Hoitink en Michel te Loeke) als de talentvolle jeugd (Jelle Berentsen en Rob van de Pangaart) hun noodzakelijke aandeel leveren.

Met deze nieuwe samenstelling zijn de Reds sterk begonnen aan het seizoen. Het ziet er dan ook naar uit dat de Reds, die tot nu toe 7 van de 8 competitiewedstrijden wisten te winnen, dit seizoen mee gaan strijden om het kampioenschap van de oostelijke 1e klasse G. Op dit moment staat de BC Picker Reds op de 2e plaats. Op vrijdag 14 december wordt de thuiswedstrijd tegen de nog ongeslagen koploper Peatminers uit Vriezenveen gespeeld.

Verwacht mag worden dat dit evenals de voorgaande wedstrijden weer een prachtig spektakelstuk zal worden waarbij het team alle support kan gebruiken. Van harte welkom derhalve op vrijdagavond 14 december om 21:00u in de Eibergse Pickerhal. Daaraan voorafgaand spelen om 19:30 uur ook de jongensteams hun thuiswedstrijden: zowel het Under14-, als het Under16-team komen uit tegen teams van de Buzzards uit Hengelo (o).

De BC Picker Reds is nog steeds op zoek naar nieuwe leden. Om bij jongeren belangstelling op te wekken zijn in de maand november (samen met de Sportfederatie Berkelland) aan bijna alle basisscholen clinics verzorgd. Een actie die in januari wordt vervolgd op de basisscholen in Neede. Iedereen die wil basketballen of nader wil kennismaken met deze sport is welkom op de trainingsavond, elke woensdag van 18:00 tot 22:30 uur in de Pickerhal.

Mede omdat de club in 2012 het 6e lustrum kon vieren wordt op zaterdag 29 december vanaf 17:00u het traditionele oliebollentoernooi van de Reds gehouden, waarbij vanwege het 30-jarig bestaan ook alle oud-leden van harte welkom zijn.

Een avond met enerzijds beperkte inspanning tijdens het mix-toernooitje en anderzijds ontspanning en gezelligheid.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->