Bibliotheken zijn bijna een week gesloten

EIBERGEN – In verband met de overgang naar een nieuw systeem zijn alle bibliotheken in Berkelland gesloten van 12 t/m 16 december. Online reserveren en verlengen is vanaf dinsdagavond 11 december (18.00 uur) tot en met zondag 16 december niet mogelijk.

De Bibliotheek Oost-Achterhoek stapt samen met zestien andere Gelderse bibliotheken over op een nieuw automatiseringssysteem. Deze samenwerking levert voordeel op: zo kan er eenvoudiger gezocht worden in de gezamenlijke collectie. Daardoor is een groter en breder aanbod van boeken en andere media beschikbaar is, waaruit bibliotheekleden kunnen reserveren/aanvragen. Daarbij verwachten de bibliotheken met het nieuwe systeem efficiënter te kunnen werken en op termijn kosten te besparen.

Door de overstap is het bibliotheeksysteem een halve week lang buiten gebruik en is de bibliotheek van woensdag 12 t/m zaterdag 15 december gesloten. Ook is het niet mogelijk om in deze periode (vanaf dinsdagavond 11, vanaf 18.00 uur, tot en met zondag 16 december) online te reserveren of te verlengen. De website blijft wel gewoon beschikbaar.

Gedurende de sluitingsperiode is het niet mogelijk om met uw bibliotheekpas van de Bibliotheek Oost-Achterhoek te lenen bij andere bibliotheken (het zogenaamde gastlenen). De bibliotheek waar u te gast bent kan namelijk in die tijd geen verbinding maken met het bibliotheeksysteem van uw eigen bieb.

De sluiting heeft voor u geen negatieve gevolgen. De terugbrengdatum wordt met een aantal dagen opgeschoven. Over de sluitingsdagen worden geen extra te-laat-gelden berekend.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven