Crescendo doet mee aan Serious Request

NEEDE – Op woensdag 19 december houdt Crescendo een Midwinterconcert in de Nederlands Hervormde Kerk. In verband met de lokale actie van Serious Request heeft Crescendo ervoor gekozen om de helft van de opbrengst aan het Needse Glazen Huis te schenken.

Op deze mooie avond wordt iedereen vanaf 19.10 uur buiten door de DFC welkom geheten met muziek om iedereen in de stemming te brengen.  Daarna zal er rond 19.30 uur het programma geopend worden door het leerlingenorkest. Deze jonge talenten zullen verschillende kerstliederen spelen en ook een aantal klassieke meesterwerken ten gehore brengen.

Vanaf 20.15 uur is het de beurt aan het orkest van Crescendo. Hierbij zullen er verschillende soorten muziekstukken gepresenteerd worden. Er is dit jaar zeker geen sprake van alleen een traditioneel kerstrepertoire, er zal ook een bijzonder stuk van Alfred Reed;  Russian Christmas Music ten gehore worden gebracht. Daarnaast zal het orkest op deze avond een van haar eigen leden begeleiden tijdens een solowerk. Andere stukken die deze avond tijdens het concert verwacht mogen worden, zijn onder andere  Banja Luka van Jan de Haan en een fagotduet van W.A Mozart door de twee leden van het orkest.

Crescendo hoopt aankomende woensdag op een grote opkomst uit Neede en omstreken om er een fantastische muziekavond van te maken en daarnaast een mooie opbrengst te kunnen aanbieden aan de organisatie van het Needse Glazen Huis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven