RGV succesvol op NK trampoline springen

img_6177RUURLO – Afgelopen zaterdag 8 december werd het NK voor Clubteams trampolinespringen gehouden in sporthal de Kalcwijk te Hoogezand. Twee teams in de C-klasse van RGV hadden zich hiervoor geplaatst in de plaatsingswedstrijden. Dat is al een hele prestatie. RGV C1: Sandra Schaftenaar, Marleen Eggink, Tara van Heumen, Lisanne Klein Brinke RGV C2: Yasmin Fisser, Pien Meulenveld, Marieke Winters, Fréderique Mackaay.

Beide teams waren ingedeeld in het 1e blok van de twee blokken. Dat betekende dat zij al om 9:15 uur aanwezig moesten zijn. Per blok namen 6 teams deel, dus twaalf in totaal uit het hele land. De beste 5 teams uit de voorronde (verplichte en keuze oefening) gingen door naar de finale (keuze oefening, start vanaf nul).

RGV C1 startte als tweede team. Alle 4 de springsters sprongen een goede verplichte oefening en scoorde mooie cijfers. Ook RGV C2 die als 4e aan de beurt was, lieten hele mooie verplichte oefeningen zien. De keuze oefening wisten beide teams uit te springen, de een mooier dan de ander. Nu was het wachten of het voldoende zou zijn voor een plek in de finale. RGV C2 bleef een lange tijd op de 5 plek staan, maar de laatste twee teams eindigde nog net boven de dames. Dit keer hadden de dames het niet laten liggen met de verplichte oefening, maar bij de keuze oefening waren nog wat puntjes te halen.

Met een minimaal verschil met de nummer 5 eindigde RGV C2 op een 7e plaats. RGV C1 eindigde op een 11e plaats. RGV kan met trots terug kijken op deze wedstrijd, want zij stonden er.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven