Slecht weekend voor Holland Mineraal

Door Redactie op 02-12-2012

HAARLO – De driebandenspelers van Holland Mineraal hadden zich het dubbel weekend heel anders voorgesteld, dan zoals het nu gelopen is. Kon men zaterdag tevreden zijn met de remise tegen de nummer twee van de ranglijst Dallinga-Frans Bevers, zondag verliep het voor het team van Ronny Hazewinkel ronduit teleurstellend. In Kwadendamme kwamen de spelers er niet aan te pas en verloren kansloos met 6-2, met alleen een overwinning voor Stefan Galla.

Zaterdag was er winst voor Anno de Kleine die in een goede partij Jean-Paul de Bruijn met 50-37 in 34 beurten de baas bleef door weer een sterke finish met series van vier en zes caramboles bij de stand van 40-37. Zondag moest hij echter zijn meerdere erkennen in Ronny Daniels die met 50-31 na 48 beurten veel te sterk was voor de Helmonder. Stefan Galla zorgde zaterdag voor de uiteindelijke remise door de Belg Eddy Leppens na 38 beurten met 50-44 met lege handen naar huis te sturen.

Ook de Duitser kende een sterke finish met een serie van acht caramboles. Leppens probeerde in de nabeurt nog wel een gat van elf caramboles te overbruggen, maar hij kwam niet verder dan vijf. Zondag was Galla het enige lichtpuntje in het team uit Lochem. Niet won hij alleen als enige zijn wedstrijd tegen Henk Habraken, 42-50 in 43 beurten, maar hij was ook de enige speler van Holland Mineraal die met een moyenne van boven de 1.000 speelde. De verliespartijen op zaterdag kwamen op het conto van Jelle Pijl en Murat Naci Coklu. Pijl verloor voor de tweede keer dit seizoen van Glenn Hofman in een partij die ging over 52 beurten en maar liefst twee en een half uur duurde.

Halverwege had de Hengeloër nog wel een 25-20 voorsprong, maar vele nullen en onnodige missers bezorgden de jonge Hofman, die ook niet goed stond te spelen, toch de winst met 44-50. Zondag stond Pijl opnieuw met lege handen door met 50-40 in 47 beurten van Kees Wittens te verliezen. De topper van afgelopen zaterdag tussen Murat Naci Coklu en Frédéric Caudron ging tot aan de twaalfde beurt en met een tussenstand van 33-32 gelijk op. Vanaf dat moment kreeg de Belg meer grip op de wedstrijd, mede veroorzaakt door drie nullen op rij van de Turkse kopman. Na zeventien beurten was de partij gedaan door een prachtige slotserie van Caudron van elf caramboles.

Coklu kwam in de nabeurt nog tot 36 caramboles. Ook zondag ging het niet goed met de Turkse speler. Hij speelde tegen Francis Forton die direct al met een serie van tien caramboles vertrok en eigenlijk liep Coklu vanaf het eerste moment achter de feiten aan. Uiteindelijk verloor hij met 50-35 na 37 beurten.

“Over de wedstrijd van zaterdag kan ik tevreden zijn ofschoon er misschien zelfs wel een 6-2 zege in had gezeten, maar over de wedstrijd van zondag ben ik heel erg teleurgesteld. We gaan met ons sterkste team met de hoop om met de volle winst terug te keren en dan krijg je toch een flinke tik over de vingers”, aldus een zwaar teleurgestelde Ronny Hazewinkel, die er overigens wel aan toevoegde dat zijn spelers, niemand uitgezonderd veel problemen hadden met het materiaal in Kwadendamme.

 

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->