Sp. Neede voetbalt voor Serious Request

NEEDE – Een paar spelers van Sp. Neede C1 kwamen met het idee. Het idee om iets bijzonders te doen voor Serious Request 2012. Ook wel bekend als het Glazen Huis, dit jaar gebouwd in Enschede. Het recept van Serious Request is een bekend en beproefd recept. Drie 3FM DJ’s laten zich de week voor kerst opsluiten in een Glazen Huis en onthouden zich in die week van eten en leven slechts van voedzame drankjes. De opbrengst gaat jaarlijks naar het Rode Kruis.

Dit jaar specifiek voor het bestrijden van de babysterfte in de wereld en dat onder de titel ‘Lets hear it for the babies’. Het idee van de C1 spelers is nu uitgewerkt door het gehele team met hun begeleiding. Op zaterdag 22 december trappen zij om 16.00 uur af voor een zaalvoetbalwedstrijd van maar liefst 24 uur. Op zondag 23 december, ook om 16.00 uur, zijn zij klaar met die lange strijd. Gedurende die 24 uur treffen zij elk half uur een andere tegenstander in de Spilbroekhal. Scoren is nu niet alleen het doel.

Het belangrijkste doel nu is het scoren van euro’s. Euro’s voor de Serious Request actie. De opbrengst gaat eerst naar het Needse Glazen Huis in Café Vally’s. De totale opbrengst van het Needse Glazen Huis wordt dan op maandag 24 december naar het Glazen Huis in Enschede gebracht. Het is natuurlijk onmogelijk om 24 uur te voetballen zonder goede voorbereiding. Sp. Neede C1 traint al een paar weken. Zij worden bijgestaan door een team van specialisten om de voorbereiding, maar ook de 24 uur voetbal goed te kunnen volbrengen.

Denk hierbij aan fysiotherapeuten, EHBO-medewerkers en de dames die de innerlijke mens verzorgen. Dankzij vele sponsoren, zoals de warme bakker, de verse groenteman, een jubilerende shoarmazaak, een landelijk bekende sportzaak en de sporthal zelf ondersteunen dit bijzondere project geheel en al belangeloos. Sp. Neede dankt al die mensen, al die bedrijven voor die geweldige ondersteuning. Trainer Gerben Vrielink laat weten tevreden te zijn over de voorbereiding tot nu toe. ”Tot heden zijn er geen blessures en is iedereen positief gestemd over wat hen te wachten staat’, aldus de immer enthousiaste trainer Gerben Vrielink. ”We kunnen alleen nog wel wat tegenstanders gebruiken. We zijn blij met de deelname van bijvoorbeeld FC Eibergen 1 van het zaalvoetbal, de profzaalspelers van LZV Lichtenvoorde, de seniorenteams van Sp. Neede en de tegenstanders van C1 uit de eigen competitie. Maar er is nog ruimte voor meerdere teams.”

Opgeven kan via [email protected]. Het startschot van de actie zal op zaterdag 22 december om 15.15 uur voltrokken worden door een bekende voetballer, waarna alle spelers een voor een aangekondigd zullen worden in de sporthal en zullen de teams gepresenteerd worden voor het (hopelijk) in groten getale toegestroomde publiek. De twee teams van elk 7 spelers zullen hopelijk zonder blessures zo rond 17.00 uur die middag hun cheque gaan overhandigen aan het Glazen Huis in Neede.

Maandag de 24e zal een delegatie, aangevoerd door de welbekende Gerd Jacobs (profwielrenner en gastspreker bij RTL en SBS)  de gehele Serious Request cheque afgeven in Enschede, om zodoende zoveel mogelijk attentie waarde te krijgen rond het 3FM Glazen Huis.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven