Veel te beleven tijdens Reurlse Winterdag

RUURLO – De Reurlse winterdag is een evenement in kerstsfeer, die ieder jaar gehouden wordt op één van de zondagen voor kerst. Op deze dag kunnen een aantal prachtige routes gelopen worden in Ruurlo.  Gewandeld wordt in een gebied dat zich kenmerkt door een uniek coulissenlandschap, prachtige bossen, natuurgebieden. Her en der verspreid in het landschap liggen de karakteristieke boerderijen.

Al met al een oase van rust; die zeker ook in de winter zijn bekoringen heeft. En dan te bedenken dat het na deze wandeling heerlijk en gezellig toeven is in het centrum van het dorp. Het dorp Ruurlo staat dan bol van activiteiten. De winterwandeling start tussen 10.30 en 12.00 uur bij de VVV aan het Kerkplein in Ruurlo. Er kan gewandeld worden tussen 10.30 en 16.00 uur.

De afstanden zijn 7 km ,11 km en 16 km. In de wandeling van 11 en 16 km is ook de Bruilboom te bekijken. ( de Bruilboom is een ruilboekenboom). Als pleisterplaatsen in de route zijn Pannenkoekboerderij De Heikamp, Familiepark Cactus Oase , Bloemenboerdrij ’t Wolsenhuus en Kaasboerderij ’n Ibink. De bedrijven zijn geheel in kerstsfeer. Zowel bij De Heikamp als CactusOase geldt bij aankoop van een kopje koffie, 2e kopje koffie gratis. Bij de CactusOase is op deze dag live-muziek en een gezellige modelspoordag, waarop alle treinen in bedrijf zullen zijn.

Op deze dag rijdt Bello, de trein heen en weer tussen CactusOase en het dorp Ruurlo. De kosten van de wandeling zijn € 3,50 inclusief een tweede kopje koffie gratis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven