Bennie Deegens stopt bij topteam Etikon

Door Redactie op 26-01-2013

HAARLO – Na twaalf jaar zijn hart en ziel in het Topteam (Cubri)/Etikon gestoken te hebben heeft Borculoër Bennie Deegens besloten om aan het eind van dit seizoen te stoppen als teammanager van het Haarlose team. In die twaalf jaar behaalde hij met het team acht maal het Nederlands Kampioenschap en drie keer Europees Kampioenschap. “Ik moet nu echt aan mijzelf en aan mijn gezin gaan denken. Mijn gezondheid, dat twee jaar geleden toch een aardige deuk heeft opgelopen, noopt mij tot deze beslissing. Twaalf jaar lang heb ik al mijn energie in het biljarten gestoken, maar nu zegt mijn lichaam tot hier en niet verder”.

Maar het is niet alleen de gezondheid van Deegens die mede bijgedragen heeft tot dit besluit. “Ook in het biljartwereldje is de economische situatie voelbaar. Sponsors zijn moeilijk te krijgen, zelfs de plaatselijke RABO Bank kon nog geen honderd euro missen voor het  Europees kampioenschap en dat is niet alleen een probleem voor Borculo/Haarlo, maar overal hoor je die geluiden en het is ontzettend jammer, dat de biljarters zelf dat niet begrijpen. De geldkraan wordt gewoon dicht gedraaid en dan is de uitdaging om er iets moois neer te zetten gewoon weg”. Hij kijkt ook een beetje verbitterd naar de politiek. “Jaren achtereen heb ik hier de Grand Dutch georganiseerd en zelfs één keer, tijdens het eeuwfeest van de KNBB, het EK. Niet alleen Borculo en Haarlo heb ik op de kaart gezet, maar ook de Provincie Gelderland. Iedereen weet nu waar Haarlo ligt, maar subsidie van de gemeente Berkelland of van de Provincie Gelderland, helemaal niets en dat doet pijn”, aldus een geëmotioneerde Bennie Deegens. “ Sinds 2010 hebben we een Stichting, Stichting Promotie Biljarten Berkelland.

Ëén van de onderdelen om hiervoor geld te genereren is het live produceren van uitzendingen op internet. Ook in Borculo is een offerte neergelegd om de raadsvergaderingen live in de huiskamer te brengen! Ze zijn met een partij in zee gegaan, die 10 tot 15000 Euro duurder is!!  Dat is toch jammer, dat een commerciële instelling dan de gunning krijgt, terwijl het geld ook in de sport had kunnen blijven”! Deegens gaat niet bij de pakken neerzitten en heeft alweer plannen om in Haarlo eredivisie driebanden te gaan spelen. “Het eerste team van HCR Prinsen/Urlive.tv doet het voor de eerste keer goed in de eerste divisie en samen met onder andere Dinand Prinsen proberen we hier een goed team neer te zetten, dat ook eredivisie waardig is”. Ook op het bestuurlijk terrein gaat de komende jaren het één en ander veranderen.

“Mijn uitdaging ligt bij de Europese Biljart Bond en waarschijnlijk wordt ik op de eerstvolgende vergadering tot vice voorzitter van de CEB gekozen. Ook blijf ik nog actief als bestuurslid binnen de vereniging Carambole en blijf als voorzitter van Topsportcommissie werkzaam, maar als de strijd gestreden is en sectie driebanden en de vereniging Carambole gaan samenwerken ga ik afbouwen en stoppen op het nationale niveau. Ik maak graag af waar ik mee begonnen ben. Pas dan kun je met een goed gevoel de KNBB verlaten.” Al met al was het een moeilijke, maar weloverwogen beslissing van een biljartman in hart en nieren, maar hij blijft toch ook heel erg nuchter.

“ Wat ik allemaal heb bereikt individueel en met het team pakken ze mij niet meer af. Het seizoen afmaken en misschien nog de negende titel meepakken. Ook de strijd om het Europees Kampioenschap wordt nog gespeeld. Misschien wordt het nog een mooi afscheid. Natuurlijk, er is maar een Bennie Deegens, maar na mij komen er ook wel weer mensen die het ook prima kunnen. En wie weet, misschien komt er wel iets langs van een heel andere orde.” De komende tijd kan Deegens heel goed gebruiken.

Hij is als Technisch Directeur aangetrokken voor het Europees Kampioenschap in Brandenburg ( Dld ) Een super groot evenement met 20 biljarttafels, 500 spelers en 85 arbiters. Een megaklus, waar al de nodige uren en dagen van voorbereiding inzitten. Op 12 April a.s. is de afstoot en het evenement duurt tot en met 21 April.

 

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->