Brons voor turner Johannes Koopmans

EIBERGEN – De keuze turners van Odival hebben hun eerste wedstrijd NTS divisie 1 tot en met 3 geturnd in sporthal Kruidenwijk te Nijverdal. Deze kwartfinale werd georganiseerd door de Technische Commissie Turnen Heren van District Oost in samenwerking met Fysion Nijverdal. Voor Odival kwamen in de eerste wedstrijd van deze kwartfinale uit Nordin Boeijink en Luc Veneberg. Nordin en Luc turnen in de klasse NTS Jeugd niveau 10 en doen dit jaar voor het eerst mee in de NTS keuze oefenstof. In deze klasse waren 24 turners ingeschreven en was er daarom ook veel concurrentie voor de beide turners ven Odival.

De beide turners moesten beginnen op voltige, een moeilijk toestel, waar je veel punten kunt winnen maar ook verliezen. Op dit toestel deed Luc Veneberg het heel erg goed en behaalde met 9.15 punten een tweede plaats. Na de voltige kwamen de ringen. Hier werd goed geturnd door Nordin die op dit toestel een derde plaats behaalde met 9.40 punten. Op rekstok werd door Nordin ook een vijfde plaats behaald met 8.55 punten. Door deze resultaten behaalde Nordin een 6e plaats met een totaalscore van 53.65 punten. Luc Veneberg behaalde een 16e plaats met een totaalscore van 45.45 punten.

In de tweede wedstrijd moesten voor Odival turnen: Johannes Koopmans, Jan Willem ten Hag, Mart Hillen en Yorick Versteegen.  In deze wedstrijd moesten Johannes en Yorick verplicht een niveau hoger turnen dan het vorige seizoen 2011-2012. Johannes turnt niveau Junior II NTS 7 en behaalde met een totaalscore van 58.65 punten een bronzen medaille.  Op sprong behaalde Johannes een eerste plaats met een score van 11.95 punten. Mart en Yorick turnen Junior II niveau 8 en werden respectievelijk 6e en 7e met 56.90 en 56.30 punten.

Hier werd door Yorick op voltige een 2e plaats behaald met 10.60 punten. Jan Willem ten Hag is de jongere in deze wedstrijd en turnt Junior I niveau 8. Jan Willem behaalde een 7e plaats met een totaalscore van 55.05 punten, Jan Willem behaalde op sprong een 2e plaats met 12.00 punten.

Een sterke inzet en consequent trainen op de maandagavond en ook op de donderdagavond heeft  voor sommige turners een mooi resultaat opgeleverd. Met grote inzet kun je toch zeker wel wat bereiken en de jongens gaan de halve finale wedstrijd in Beekbergen met vertrouwen tegemoet. Deze wedstrijd wordt op 16 maart 2013 in Beekbergen gehouden en daarvan zullen we u zeker op de hoogte houden in de kranten en op de website van Odival Eibergen t.w. www.odival.nl

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven