Brons voor turner Johannes Koopmans

Door Redactie op 21-01-2013

EIBERGEN – De keuze turners van Odival hebben hun eerste wedstrijd NTS divisie 1 tot en met 3 geturnd in sporthal Kruidenwijk te Nijverdal. Deze kwartfinale werd georganiseerd door de Technische Commissie Turnen Heren van District Oost in samenwerking met Fysion Nijverdal. Voor Odival kwamen in de eerste wedstrijd van deze kwartfinale uit Nordin Boeijink en Luc Veneberg. Nordin en Luc turnen in de klasse NTS Jeugd niveau 10 en doen dit jaar voor het eerst mee in de NTS keuze oefenstof. In deze klasse waren 24 turners ingeschreven en was er daarom ook veel concurrentie voor de beide turners ven Odival.

De beide turners moesten beginnen op voltige, een moeilijk toestel, waar je veel punten kunt winnen maar ook verliezen. Op dit toestel deed Luc Veneberg het heel erg goed en behaalde met 9.15 punten een tweede plaats. Na de voltige kwamen de ringen. Hier werd goed geturnd door Nordin die op dit toestel een derde plaats behaalde met 9.40 punten. Op rekstok werd door Nordin ook een vijfde plaats behaald met 8.55 punten. Door deze resultaten behaalde Nordin een 6e plaats met een totaalscore van 53.65 punten. Luc Veneberg behaalde een 16e plaats met een totaalscore van 45.45 punten.

In de tweede wedstrijd moesten voor Odival turnen: Johannes Koopmans, Jan Willem ten Hag, Mart Hillen en Yorick Versteegen.  In deze wedstrijd moesten Johannes en Yorick verplicht een niveau hoger turnen dan het vorige seizoen 2011-2012. Johannes turnt niveau Junior II NTS 7 en behaalde met een totaalscore van 58.65 punten een bronzen medaille.  Op sprong behaalde Johannes een eerste plaats met een score van 11.95 punten. Mart en Yorick turnen Junior II niveau 8 en werden respectievelijk 6e en 7e met 56.90 en 56.30 punten.

Hier werd door Yorick op voltige een 2e plaats behaald met 10.60 punten. Jan Willem ten Hag is de jongere in deze wedstrijd en turnt Junior I niveau 8. Jan Willem behaalde een 7e plaats met een totaalscore van 55.05 punten, Jan Willem behaalde op sprong een 2e plaats met 12.00 punten.

Een sterke inzet en consequent trainen op de maandagavond en ook op de donderdagavond heeft  voor sommige turners een mooi resultaat opgeleverd. Met grote inzet kun je toch zeker wel wat bereiken en de jongens gaan de halve finale wedstrijd in Beekbergen met vertrouwen tegemoet. Deze wedstrijd wordt op 16 maart 2013 in Beekbergen gehouden en daarvan zullen we u zeker op de hoogte houden in de kranten en op de website van Odival Eibergen t.w. www.odival.nl

 

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->