Gala: Needenaren zorgen voor spektakel

NEEDE – Zaterdagavond 19.45 uur, het begin van de gala-avond. Onder begeleiding van de Edelweiss Kapelle trekken de hoogheden van De Vlearmuze met hun Raden van Elf en de zaal binnen. Een uitverkochte Vlearmoesarena, meer dan 800 mensen zijn aanwezig voor dit bonte spektakel.  De raden nemen plaats in hun opstand en het programma kan van start gaan. Traditioneel wordt begonnen met het Vlearmoesgalalied. De galacommissie had verder een prachtig programma verzorgd. Bij de optredens van de diverse dansgarde sprong hun gezamenlijk dans er zeker uit. Alle 34 dansmarietjes deden mee aan een leuke dans waarin alle meiden hun steentje bijdroegen.

De Vlearmoesband liet zien dat een dweilband niet per definitie hoeft te dweilen. Hun act met Boney M gaf een mooie combinatie van dans en muziek weer. Prachtig waren ook de needse buuts van de Kunstenmakers (Eric te Winkel en Marcel Stroet) en Nico Kempers. Op een carnavaleske manier vertelden zij er over de dagelijkse gewoonten en praktijken van een aantal bekende needenaren. Van buiten de vereniging kwam Marlon Kicken, deze kleine man wist als rasta pastoor de zaal aan zich te binden.

Ook Han en Joop waren van de partij. Met hulp van enkele vrienden beelden zij een etappe van de tour de france uit. Uiteraard op hun eigen, carnvaleske, wijze. Bij een gala-avond mogen de heren van de Prinselijke Garde natuurlijk niet ontbreken. Aan het begin van de avond hadden ze een prachtige black-light act als de Singing Birds en aan het einde van de avond verzorgden zij de uitsmijter van de avond met een spetterend optreden als de Toppers.

Na het programma was er nog een gezellige afterparty met de Capri Road Show waar tot in de late uurtjes werd nagepraat over deze heerlijke avond in het Vlearmoesdorp.

[nggallery id=3387]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven