Goud voor turners van Odival Eibergen

Door Redactie op 28-01-2013

goud-rowen-in-het-midden-en-leon-rechts-van-rowenEIBERGEN – Twee turners van Odival naar de districtsfinale in Rijssen. Duiven 26 januari 2013. Voor de jongste turners van Odival Eibergen pakte de tweede kwalificatiewedstrijd van District Oost heel erg goed uit. Voor Odival reisden een aantal turners naar Duiven af. Hier werd de halve finale voorgeschreven oefenstof van Gelderland geturnd in sporthal Triominos te Duiven.  Ook wordt op deze wedstrijd bekend gemaakt wie er in de Duo districtsfinale komen die wordt gehouden in Rijssen op 6 april 2013. De organisatie lag in handen van de Technische Commissie Turnen Heren i.s.m. SV Thuve Duiven. Voor Odival kwamen in de halve finale uit: Rowen Pieper, Stef Veldink, Mark Tankink en de benjamin van de groep Léon ten Barge.

In de categorie Instap niveau 13 kwamen uit: Mark Tankink en Stef Veldink. In een groot deelnemersveld eindigden deze heren als 8e en als 10e met respectievelijk 108.650 en 106.850 punten. Mark scoorde goed op sprong en werd daar 1e met 20.000 punten het maximaal aantal punten dat je op dit toestel kunt halen. Stef Veldink behaalde op voltige een 1e plaats met 18.200 punten. Stef en Mark plaatsten zich hiermee niet voor de finale wedstrijd in Rijssen.

Dan onze gouden medaille winnaars Rowen Pieper en Léon ten Barge die in de klasse Jeugd 13 en Benjamin 13 uitkwamen. Rowen Pieper behaalde met 111.650 punten een 1e plaats en daarmee ook in deze halve finalewedstrijd een gouden medaille. Op de toestellen vloer, voltige en ringen behaalde Rowen 1e plaatsen met 18.600, 19.000 en 18.500 punten. Léon ten Barge is sinds kort bij de selectie en turnt Benjamin niveau 13 wat een behoorlijk niveau is voor een zevenjarige jongen.

Léon doet het erg goed in de selectie en heeft zich goed ingepast in de strakke trainingen van de herenselectie van Odival. Goed trainen heeft dan ook resultaat geleverd in de eerste wedstrijd waar onze Benjamin direct een gouden medaille behaalde met 99.550 punten. Léon behaalde op vloer en brug 1e plaatsen en behaalde op voltige, ringen en rekstok 2e plaatsen. Een sterke inzet en consequent trainen op de maandagavond en ook af en toe op de donderdagavond heeft dan een mooi resultaat opgeleverd.

Door deze gouden plaatsen hebben Leon ten Barge en Rowen Pieper zich geplaatst voor de Duo districts finale. Deze wedstrijd wordt op 6 april in Rijssen gehouden en daarvan zullen we u zeker op de hoogte houden in de kranten en op de website van Odival Eibergen t.w. www.odival.nl

 

 

 

 

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->