Heren van Elite/Dynamo verrassen VCV

NEEDE – De volleyballers van Elite/Dynamo stonden afgelopen weekend voor de lastige uitwedstrijd tegen VCV in Varsseveld. Een pittige tegenstander – tweede op de ranglijst – die in Neede al had laten zien goed te kunnen volleyballen. Maar de spilbroekbewoners speelden vanaf het begin een sterke wedstrijd :  de vele aanvallen over de middenas waren de thuisploeg te machtig en leverden veel punten op.  Ook de servicedruk was, evenals vorige week tegen VIOS/Eefde, weer hoog hetgeen VCV dwong om veel over de buitenkant aan te vallen.

De eerste set werd – mede daardoor – met 21-25 gewonnen. De tweede set gaf eenzelfde beeld te zien :  Elite/Dynamo had het initiatief, maar VCV bleef goed in het spoor. Het eerste setpoint werd direkt benut door de needse equipe en met 23-25 werd de tweede set veroverd. Nadat ook de derde set, met 21-25, werd gewonnen was het de thuisploeg die de laatste set wist te pakken.

Die 25-22 setwinst bepaalde de uitslag op 1-3, waarmee Elite/Dynamo aanhaakt bij de top 5. Komende zaterdag speelt de ploeg thuis tegen de rode-lantaarn-drager BOVO 2 uit Aalten. De wedstrijd in sporthal ’t Spilbroek begint om 16.00 uur.